ShippingWatch

Containerflåde vil vokse mere end 6 pct. i år

Fyldte ordrebøger på containerskibe og leveringer af nye skibe i år vil lægge pres på containermarkedet i år og sende kapaciteten op med mere end 6 pct.

Foto: /ritzau/AP

Markedet for containerrederne står over for endnu et pres i år med fyldte ordrebøger og leveringer af nye skibe, der sender kapaciteten op med mere end 6 pct.

Det skriver Alphaliner i et nyhedsbrev.

I de første fire måneder af i år er der leveret ny containerkapcitet på 557.000 teu, og dermed er markedet på kurs mod at levere 1,4 mio. teu når året slutter.

"Der har været forventninger om at forsinkelser og udskydelser af leveringer kunne reducere kapacitetsforøgelsen i år til 1,0-1,2 mio. teu, men det virker ikke sandsynligt," vurderer Alphaliner.

Resten af året er der planlagt levering af over 900.000 teu og det inkluderer 750.000 teu med skibe på 10.000 teu eller større.

Ophugning af ældre skibe står stort set stille. Der er indtil videre i år kun ophugget 13 skibe med en samlet kapacitet på 24.700 teu.

Selv om der nok vil komme forsinkelser og udskydelser i år, venter Alphaliner ikke de kommer til at overstige 100.000 teu og derfor vil containerflåden vokse med mere end 6 pct. i 2018.

Containerrederne står over for ratefald på 2,5 pct. årligt

Kuehne+Nagel: Containerrederierne reagerer ikke på klager

Hapag-Lloyd i rødt i "udfordrende markedsmiljø"

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere