ShippingWatch

Containerflåde vil vokse mere end 6 pct. i år

Fyldte ordrebøger på containerskibe og leveringer af nye skibe i år vil lægge pres på containermarkedet i år og sende kapaciteten op med mere end 6 pct.

Foto: /ritzau/AP

Markedet for containerrederne står over for endnu et pres i år med fyldte ordrebøger og leveringer af nye skibe, der sender kapaciteten op med mere end 6 pct.

Det skriver Alphaliner i et nyhedsbrev.

I de første fire måneder af i år er der leveret ny containerkapcitet på 557.000 teu, og dermed er markedet på kurs mod at levere 1,4 mio. teu når året slutter.

"Der har været forventninger om at forsinkelser og udskydelser af leveringer kunne reducere kapacitetsforøgelsen i år til 1,0-1,2 mio. teu, men det virker ikke sandsynligt," vurderer Alphaliner.

Resten af året er der planlagt levering af over 900.000 teu og det inkluderer 750.000 teu med skibe på 10.000 teu eller større.

Ophugning af ældre skibe står stort set stille. Der er indtil videre i år kun ophugget 13 skibe med en samlet kapacitet på 24.700 teu.

Selv om der nok vil komme forsinkelser og udskydelser i år, venter Alphaliner ikke de kommer til at overstige 100.000 teu og derfor vil containerflåden vokse med mere end 6 pct. i 2018.

Containerrederne står over for ratefald på 2,5 pct. årligt 

Kuehne+Nagel: Containerrederierne reagerer ikke på klager 

Hapag-Lloyd i rødt i "udfordrende markedsmiljø" 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs