ShippingWatch

Containerrater på vigtig rute i vejret med over 32 pct.

Spotrater på ruterne fra Asien til Nordeuropa stiger for fjerde uge i træk.

Raterne på den vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa steg 32,5 pct. i sidste uge, da spotraterne på containerfragt steg til 774 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet The Loadstar.

Spotpriserne på tværs af verdenshavene steg også samlet set i sidste uge, da rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der blev offentliggjort fredag, steg 12,8 pct. til indeks 760,67.

Det var fjerde uge på stribe med fremgang i indekset, hvor Asien-Europa-ruterne tæller 20 pct. Dermed har indekset allerede bevæget sig en del, siden det var nede at vende i 568,68 mod slutningen af marts.

SCFI- indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Alliancerne øger Rotterdam Havns containermængder 

Asiatisk containerrederi melder om massiv fremgang 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs