ShippingWatch

Tysk containerselskab indgiver konkursbegæring

Tre tyske selskaber, der investerer i containere og leaser dem ud, har indgivet en konkursbegæring til retten i München. Der er milliarder på spil, skriver lokale medier ifølge Bloomberg.

Foto: Port of Rotterdam

Et tysk investeringsselskab har har indgivet en konkursbegæring til retten i München for flere af sine seskaber. Det drejer sig om selskabet P&R, hvor tre selskaber ikke længere kan køre rundt.

De tre selskaber er P&R Container, P&R Gebrauchtcontainer og P&R Container Leasing, der investerer i containere og leaser dem videre til transportselskaber. Det skriver Bloomberg med henvisning til flere lokale medier.

D. 15. marts har de tre selskaber søgt om konkurs med en investorkreds på omkring 51.000 investorer i alt. Investorerne har købt containere, som de har leaset videre, og efter tre til fem år ville P&R gruppen købe containerne tilbage. Ifølge den tyske avis Handelsblatt og andre tyske medier er der store summer på spil med investeringer på i alt 3,5 mia. euro, skriver Bloomberg.

Ikke alle selskaber i P&R gruppen er en del af konkursbegæringen, understreges det.

I første omgang er den vigtigste prioritet at sikre midler fra aktive kontrakter, så forretningen kan fortsætte på verdensplan, lød det fra konkurs-administratorerne.

"Vi forstår den svære situation, som investorerne er i, men beder på samme tid om ro," sagde de ifølge Bloomberg i en meddelelse.

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Avis: Hanjin har kostet sydkoreansk shipping 2,6 mia dollars

Zeaborn: Vores gældfri flåde er vores afgørende aktiv

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere