ShippingWatch

Evergreen bekræfter ny storordre på 12 nybygninger

Containerrederiet Evergreen i Taiwan bekræfter i en meddelelse mandag, at rederiet har indgået aftale om 12 nybygninger med japansk finansiering.

Foto: /ritzau/Gene Blevins

Taiwanesiske Evergreen bekræfter i en meddelelse mandag, at containerrederiet har indgået aftale med Shoei Kisen Kaisha, den skibsejende del af den japanske værftsgruppe Imabari Shipbuilding, om 12 nybygninger på hver 11.000 teu.

Evergreen indchartrer de 12 skibe, der leveres i perioden fra tredje kvartal 2020 til slutningen af 2021.

Rederiet skriver i en meddelelse, at det vil tilbagelevere ældre tonnage ved kontrakternes udløb i takt med modtagelse af nybygningerne.

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

Evergreen er en del af Ocean Alliance med franske CMA CGM, kinesiske Cosco og OOCL i Hongkong.

Evergreen bekræftede ligeledes for få dage siden, at sydkoreanske Samsung Heavy Industries skal bygge otte containerskibe for rederiet. Samsung Heavy oplyste i en børsmeddelelse, at skibene ventes leveret i maj 2021.

McKinsey: Containerrederier koster aktionærerne dyrt

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018

Taiwan-rederi i stort indtjeningshop

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere