ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa ligger stabilt

Containerraterne mellem Asien og Europa holder niveauet i denne uge.

Foto: Aarhus Havn

Der har været forholdsvis stabile priser på de store shippingruter mellem Asien og Europa i den forgangne uge, hvilket også har været billedet på markedet generelt.

Spotprisen for at flytte en tyvefodscontainer fra Asien til Europa faldt således med 0,7 pct. til 891 dollar, skriver Journal of Commerce.

Det var stort samme udvikling på de store ruter generelt, da Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg marginale 0,1 pct. til indeks 840,36 i denne uge, viser data fra Shanghai Shipping Exchange.

Indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Japansk containerfusion får afgørende godkendelse

Raterne på Asien-Europa går et nøk højere

Ny containerfusion venter massive besparelser

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere