ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa ligger stabilt

Containerraterne mellem Asien og Europa holder niveauet i denne uge.

Foto: Aarhus Havn

Der har været forholdsvis stabile priser på de store shippingruter mellem Asien og Europa i den forgangne uge, hvilket også har været billedet på markedet generelt.

Spotprisen for at flytte en tyvefodscontainer fra Asien til Europa faldt således med 0,7 pct. til 891 dollar, skriver Journal of Commerce.

Det var stort samme udvikling på de store ruter generelt, da Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg marginale 0,1 pct. til indeks 840,36 i denne uge, viser data fra Shanghai Shipping Exchange.

Indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Japansk containerfusion får afgørende godkendelse

Raterne på Asien-Europa går et nøk højere

Ny containerfusion venter massive besparelser

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Hamburg Süd luner hos Maersk i et risikofyldt marked, verdens største containerederier bekræftede nyt samarbejde, som ShippingWatch kunne fortælle om i sidste uge. Og så fremlagde flere store aktører regnskab.

Sovcomflot ser tegn på bedre tankmarked

Det russiske tankrederi Sovcomflot får overskud i årets tredje kvartal. Bedringen i tankmarkedet kom i slutningen af tredje kvartal og er fortsat ind i fjerde, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere