ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa ligger stabilt

Containerraterne mellem Asien og Europa holder niveauet i denne uge.

Foto: Aarhus Havn

Der har været forholdsvis stabile priser på de store shippingruter mellem Asien og Europa i den forgangne uge, hvilket også har været billedet på markedet generelt.

Spotprisen for at flytte en tyvefodscontainer fra Asien til Europa faldt således med 0,7 pct. til 891 dollar, skriver Journal of Commerce.

Det var stort samme udvikling på de store ruter generelt, da Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg marginale 0,1 pct. til indeks 840,36 i denne uge, viser data fra Shanghai Shipping Exchange.

Indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Japansk containerfusion får afgørende godkendelse

Raterne på Asien-Europa går et nøk højere

Ny containerfusion venter massive besparelser

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere