ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa går et nøk højere

Spotprisen på den for Maersk Line vigtige rute mellem Asien og Europa er kravlet en anelse højere i denne uge, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange ifølge branchemediet Journal of Commerce.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Spotprisen på Asien og Europa er kravlet en anelse højere i denne uge, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange ifølge branchemediet Journal of Commerce.

Prisen steg 9 dollars til 897 dollars per tyvefodscontainer. Containerrederierne kan dermed glæde sig over den højeste rate siden slutningen af august efter prisstigninger på ruten i syv ud af de seneste otte uger.

Også det overordnede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange steg op til det kinesiske nytår, der i år er placeret i midten af februar.

Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der er udregnes på baggrund af 15 destinationer fra Shanghai til i hele verden, gik frem med 2,8 pct. i denne uge til indeks 839,72.

Fremgangen er blandt andet båret af pæne ratestigninger på ruterne til USA. Prisen på fragt af en fyrrefodscontainter til den amerikanske østkyst er ifølge Journal of Commerce steget med 183 dollar, eller 7,5 pct., til 2608 dollars.

Ratestigningen på farten til den amerikanske vestkyst ligger på 3,3 pct. til 1514 dollars for en fyrrefodscontainer.

Rateindekset anses for, at være en god indikator for udviklingen i raterne hos de store rederier, herunder Maersk Line, der er verdens største containerrederi.

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018

Maersk vil lære af bitre og nyttige opkøbserfaringer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere