ShippingWatch

Maersk Line afhænder endeligt brasiliansk rederi

Maersk Line har solgt det brasilianske feederrederi Mercosul til CMA CGM som en del af overtagelsen af Hamburg Süd.

Som led i overtagelsen af Hamburg Süd har A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, solgt sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Den handel faldt på plads fredag, godt en uge efter at Hamburg Süd-købet på 27,5 mia. kr. kom endelig i hus for Maersk.

Det oplyser rederigruppen i en pressemeddelelse.

Mercosul Line ejer fire skibe, der fragter containere primært langs den brasilianske kyst og beskæftiger omkring 290 mennesker.

Det lille rederi skulle sælges for at tilfredsstille de brasilianske konkurrencemyndigheder, da Hamburg Süd i forvejen ejer det konkurrerende rederi Alianca. De to sidder samlet på omkring 80 pct. af lokalmarkedet, så en kombination ville blive for meget for myndighedernes smag.

"Vi har i processen måttet sælge Mercosul. Det var også forventet, at vi skulle det. Men vi er glade for at have overtaget Alianca, som er markedslederen," sagde Søren Toft, driftsdirektør i Maersk, forrige uge til Ritzau Finans.

Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen på Mercosul, der i 2016 omsatte for 128 mio. dollar.

CMA CGM køber regional spiller

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Maersk Line har ingen Plan B hvis Hamburg Süd glipper

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere