ShippingWatch

Maersk Line afhænder endeligt brasiliansk rederi

Maersk Line har solgt det brasilianske feederrederi Mercosul til CMA CGM som en del af overtagelsen af Hamburg Süd.

Som led i overtagelsen af Hamburg Süd har A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, solgt sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Den handel faldt på plads fredag, godt en uge efter at Hamburg Süd-købet på 27,5 mia. kr. kom endelig i hus for Maersk.

Det oplyser rederigruppen i en pressemeddelelse.

Mercosul Line ejer fire skibe, der fragter containere primært langs den brasilianske kyst og beskæftiger omkring 290 mennesker.

Det lille rederi skulle sælges for at tilfredsstille de brasilianske konkurrencemyndigheder, da Hamburg Süd i forvejen ejer det konkurrerende rederi Alianca. De to sidder samlet på omkring 80 pct. af lokalmarkedet, så en kombination ville blive for meget for myndighedernes smag.

"Vi har i processen måttet sælge Mercosul. Det var også forventet, at vi skulle det. Men vi er glade for at have overtaget Alianca, som er markedslederen," sagde Søren Toft, driftsdirektør i Maersk, forrige uge til Ritzau Finans.

Parterne er blevet enige om ikke at oplyse salgsprisen på Mercosul, der i 2016 omsatte for 128 mio. dollar.

CMA CGM køber regional spiller

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Maersk Line har ingen Plan B hvis Hamburg Süd glipper

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere