ShippingWatch

CMA CGM og Total indgår aftale om LNG til kæmpeskibe

Total skal levere den LNG, som CMA CGM's nye flåde af kæmpestore containerskibe skal sejle på, når de bliver leveret fra 2020 og frem. Kontrakten mellem olieselskabet og containerrederiet skal løbe over ti år.

Foto: /ritzau/AP/Scott Varley

De to store franske selskaber Total og CMA CGM har indgået aftale om, at det er Total, der skal levere den LNG, som CMA CGM's nye flåde af kæmpeskibe skal sejle på.

CMA CGM får det første af de ni containerskibe med en kapacitet på 22.000 teu leveret i 2020, og Total skal levere LNG i de næste ti år til skibene. Det svarer til en samlet mængde af LNG på omkring 300.000 tons, skriver rederiet i en meddelelse.

CMA CGM har med valget af LNG som brændstof til sin nye flåde af kæmpeskibe valgt at tage aktivt stilling til, hvordan rederiet vil håndtere de globale svovlkrav, som bliver indført 1. januar 2020.

Andre af de førende containerrederier som Maersk Line og Hapag-Lloyd har valgt at satse på en løsning med at bruge lavsvovlholdigt brændstof, mens andre rederier igen overvejer at bruge scrubbere for at klare kravene. En løsning, som CMA CGM, Maersk Line og Hapag-Lloyd til gengæld bevidst har fravalgt.

For nylig beskrev ShippingWatch, hvordan flere olieselskaber er kommet med estimater på, hvor stor en del af sejladsen efter 2020, der vil foregå med de forskelige brændstofstyper. I den forbindelse vurderede blandt andet BP, at det kun vil være en marginal del af verdensflåden, eller under fem pct., som vil sejle på LNG.

"CMA CGM's beslutning om at vælge LNG som brændstof på sine nybyggede containerskibe sender et stærkt signal til den maritime verden. Mere udbredt brug af LNG som brændstof er et vigtigt komponent i Totals LNG-strategi, og vi er glade for at støtte CMA CGM i at implementere det ambitiøse projekt," lyder det fra Patrick Pouyanné, der er formand og CEO hos Total.

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina 

Næste generation overtager topledelsen i CMA CGM  

IMO: Meget tyder på nok lavsvovlsbrændstof i 2020 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs