ShippingWatch

Containerraterne kravler igen opad

For første gang i en måned kravler raterne i SCFI-indekset opad. Raterne ud af Shanghai og til resten af verden er stadig under snitniveauet hidtil i år, men er bedre end 2016.

Foto: /ritzau/AP

SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe containerfragtruter fra Shanghai og ud i verden steg denne uge for første gang i en måned.

Indekset steg 3,8 pct. og er nu på 732,04, viser data fra Shanghai Shipping Exchange. Det var ellers faldet i de tre foregående uger til det laveste niveau siden august 2016.

Ugens aflæsning er 12 pct. lavere end snitniveauet hidtil i år men omvendt 13 pct. højere end snitniveauet i katastrofeåret 2016.

På ruten fra Shanghai til Nordeuropa, hvor de allerstørste rederier og skibe sejler, steg raterne 5,0 pct. til 729 dollar per tyvefodscontainer, skriver branchemediet Journal of Commerce.Trods fremgangen ligger indekset mere end en femtedel under niveauet fra samme tidspunkt sidste år.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Skibskredit: Sådan ser shipping ud fra 2018 og frem

Usikkerhed om containermarkedet presser aktiekurser

Drewry: Travle havne viser bedre containermarkeder

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere