ShippingWatch

Rateindeks falder til laveste i 15 måneder trods lyspunkt

SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden faldt igen denne uge. Asien-Europa så dog en lille stigning.

Port of Philadelphia
Foto: Port of Philadelphia

SCFI-indekset over rateudviklingen på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden faldt igen denne uge.

Indekset faldt 3,9 pct. til 705,2, viser nye data fra Shanghai Shipping Exchange, og tager dermed sit tredje dyk i træk. Indekset ligger nu på det laveste niveau siden august 2016.

Ugens aflæsning er desuden 16 pct. lavere end snitniveauet hidtil i år. Raterne dykkede, selv om der var mere positive tegn på ruterne mellem Asien og Europa, der er den vigtigste handelsrute for Maersk Line.

Her steg raterne 0,7 pct. til 694 dollars per tyvefodscontainer (teu), skriver branchemediet Journal of Commerce.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Drewry: Travle havne viser bedre containermarkeder

Analytiker: Rate-pilen peger ikke op resten af året

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere