ShippingWatch

Medie: Maersk vil have 20 pct. af det indiske marked

Maersk skal have en femtedel af det indiske import- og eksportmarked, lyder det fra CEO for Maersk Group Søren Skou i et interview med den indiske tv-station CNBC-TV 18.

APM Terminals i Mumbai

Maersk Group skal stå for 20 pct. af al eksport og import til og fra Indien i fremtiden og vil gerne vokse endnu mere.

Sådan lyder det fra Group CEO Søren Skou i et interview med den indiske tv-kanal CNBC-TV18.

I forvejen ligger gruppen højt over store spillere på containertransport i Indien.

"Vi er lige nu en stor spiller i den indiske import- og eksportbranche, og vi dækker omkring 18,5 pct. af handlen og driver 17 havne. Vi vil snart have 20 pct. af containerfragten, så vi er en vigtig spiller i handlen til og fra Indien. Vi vil gerne fortsætte med at vokse," siger Søren Skou.

Topchefen bliver også spurgt, om Maersk Group planlægger opkøb i Indien, men det afviser han er på tegnebrættet i øjeblikket.

Interessen for at vokse på det indiske marked bliver også understreget af APM Terminals' indsats i den store Pipavav-terminal i Indien. Ifølge Journal of Commerce sætter APM Terminals store kræfter ind for at få flere anløb i havnen og dermed mere tonnage igennem. Derfor flytter APM Terminals sit faste loop mellem Indien og Fjernøsten fra havnen Mundra til Pipavav.

Maersk Line udvider kundefinansiering til næste led

Alphaliner: APM Terminals kan være på vej ud af Indien

Maersk Line udskyder levering af ni skibe

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere