ShippingWatch

MPC Container Ships vil hente trecifret millionbeløb på børsen

Norske MPC Container Ships vil hente mellem 150 og 200 mio. dollars i en ny aktieudstedelse. Pengene skal bruges til at opnå det nye selskabs mål om en flåde på 100 skibe.

Formand Ulf Holländer fra MPC Container Ships Foto: MPC Capital

MPC Container Ships har i dag åbnet for en ny runde af aktieudstedelser. Med processen ledet af DNB Bank og Fearnley Securities forventer selskabet fra i dag onsdag til i morgen torsdag at hente mellem 150 og 200 mio. dollars i udstedelsen.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, som fremhæver, at den nye kapital skal bruges til at "forfølge fremtidige investeringer i containerskibe og virksomhedens generelle formål."

MPC Container Ships er et meget nyt selskab, der blev dannet i april i år i Oslo, hvor selskabet nu har hovedsæde. Bag etableringen af MPC Container Ships står tyske MPC Capital.

Formålet med at danne MPC Container Ships var at skabe et selskab på mindre feederskibe i segmentet 1.000 til 3.000 teu. Først meldte MPC Container Ships ud, at man hurtigt ville gå efter at etablere en flåde på 50 skibe. Det mål blev fordoblet i oktober i år, så selskabets langsigtede mål nu er at nå op på at drive 100 feederskibe.

På endnu længere sigt har MPC Container Ships fortalt, at målet er en børsnotering i New York.

Nyt feeder-selskab køber igen nye skibe

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Skibsejer hæver mål til køb af 100 feeder-skibe

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere