ShippingWatch

MPC Container Ships vil hente trecifret millionbeløb på børsen

Norske MPC Container Ships vil hente mellem 150 og 200 mio. dollars i en ny aktieudstedelse. Pengene skal bruges til at opnå det nye selskabs mål om en flåde på 100 skibe.

Formand Ulf Holländer fra MPC Container Ships | Foto: MPC Capital

MPC Container Ships har i dag åbnet for en ny runde af aktieudstedelser. Med processen ledet af DNB Bank og Fearnley Securities forventer selskabet fra i dag onsdag til i morgen torsdag at hente mellem 150 og 200 mio. dollars i udstedelsen.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, som fremhæver, at den nye kapital skal bruges til at "forfølge fremtidige investeringer i containerskibe og virksomhedens generelle formål."

MPC Container Ships er et meget nyt selskab, der blev dannet i april i år i Oslo, hvor selskabet nu har hovedsæde. Bag etableringen af MPC Container Ships står tyske MPC Capital.

Formålet med at danne MPC Container Ships var at skabe et selskab på mindre feederskibe i segmentet 1.000 til 3.000 teu. Først meldte MPC Container Ships ud, at man hurtigt ville gå efter at etablere en flåde på 50 skibe. Det mål blev fordoblet i oktober i år, så selskabets langsigtede mål nu er at nå op på at drive 100 feederskibe.

På endnu længere sigt har MPC Container Ships fortalt, at målet er en børsnotering i New York.

Nyt feeder-selskab køber igen nye skibe 

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter 

Skibsejer hæver mål til køb af 100 feeder-skibe 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs