ShippingWatch

Størstedelen af verdens containertonnage er rykket i skattely

Knap tre fjerdedele af verdens samlede containertonnage er i dag flaget ind i skattely-lande. Det er markant mere end i 1980, viser en opgørelse fra analysehuset Seaintel.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Det er blevet ekstremt populært over de seneste knap 40 år for containerrederne at flage deres skibe ind under skattelysflag.

Det viser en opgørelse fra Seaintel, som har undersøgt, hvilke lande den samlede containertonnage er flaget ind under.

I 1980 var 12 pct. af verdensflåden af containerskibe flaget ind i skattelys-lande. I 2017 var det tilsvarende tal 74 pct., fremgår det af opgørelsen, hvor Seaintel bruger en definition fra den amerikanske kongres på, hvilke lande, der kan karakteriseres som skattely.

Skattely-seaintel.JPG

Kilde: Seaintel

Opgørelsen viser også, at de seks største flagstater i år er skattely med Danmark som undtagelsen på syvendepladsen over verdens største flagstater.

De seks største flagstater er Liberia, Panama, Hongkong, Singapore, Malta og Marshall Islands.

skattely-seaintel2.JPG

Kilde: Seaintel

Salg af ældre containerskibe sætter ny rekord

Maersk og DSV baner sig vej til Afrika

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere