ShippingWatch

Container

Maersk og MSC genoptager rute efter ni ugers pause

Maersk og MSC genoptager sejlads på en af de seks strenge, der sejles på i 2M-samarbejdet, efter ni ugers suspension. Ruten har væet midlertidigt suspenderet som følge af lavsæson, skriver Alphaliner.

Containerrater stiger til vejrs frem mod 2020

Containerraterne steg 9 pct. i sidste uge, viser data fra SCFI. Ifølge Jefferies kan retrofit af scrubbere og nye bunkertillæg trække prisen op, mens Lars Jensen, CEO i Seaintelligence Consulting, primært ser forberedelser frem mod 2020 få effekt.

Sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Maersk sætter gang i fyringsrunde i flere lande og mister CFO Carolina Dybeck Happe i en uge, hvor både CMA CGM og flere rigselskaber præsenterede regnskab. Samtidig udpegede en storbank nye opkøbsmål for DSV Panalpina.

Maersk sætter gang i fyringsrunde

Maersk vil endnu en gang skære ned på antallet af medarbejdere på sine kontorer i en række lande. Især hovedkontoret i København og Hamburg Süd bliver ramt, erfarer ShippingWatch. Det sker som led i spareplanen Fit for Growth.

CMA CGM på vej til at få forbedret sin kredit-rating

Dagen efter at CMA CGM annoncerede et massivt frasalg af aktiver, lægger den første store bank op til at hæve rederiets kreditvurdering, som var kommet under pres grundet høj gæld. Likviditeten er dog stadig lav, lyder det.

Russisk selskab vil investere 45 milliader kroner i containerskibe

Statsejet russisk atomselskab har præsenteret en plan for flere banker om at investere et tocifret milliardbeløb på blandt andet containerskibe for at blive et af verdens største rederier. Nordøstpassagen spiller nøglerolle i forretningsplanen, skriver russisk medie.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Miljøstyrelsen har bedt Maersk om forklaring, og Enhedslisten vil have miljøministeren i samråd, efter at Maersk har udflaget skibe, der siden er endt i Alang. En bilproducent jagter erstatning fra rederier i kartelsag, og DSV Panalpina tog hul på fyringer i sidste uge.

Afskibere kritiserer EU's ja til særlige konkurrenceregler

Afskiberne, der er samlet i Global Shippers' Forum, er uforstående over for, at konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil lade containerrederiernes undtagelse for de almindelige konkurrenceregler køre videre. De vil ikke lade sagen ende her, lyder det til ShippingWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere