ShippingWatch

Container

Analytikere ser ny opjustering lure i Maersk

Rekordhøje fragtrater, stærk efterspørgsel efter containertransport ovenpå corona-nedlukning og stram styring af kapaciteten gør, at analytikere tror på en opjustering af Maersks indtjeningsforventninger til hele 2020.

Tavshed fra CMA CGM om hackerangreb vækker undren

Det er over 20 timer siden, at CMA CGM lovede nyt om hackerangreb. Men siden da har rederiet været tavs, og det vækker undren hos shippinganalytiker Lars Jensen. CMA CGM varsler nu nyt senere i dag, tirsdag.

CMA CGM bekræfter hackerangreb

Det franske containerrederi CMA CGM er ramt af et hackerangreb, bekræfter selskabet. Flere hjemmesider under CMA CGM-gruppen har i løbet af dagen været lagt ned.

Hapag-Lloyd forudser mangel på containere i flere måneder

Problemerne med at skaffe nok ledige containere vil fortsætte i flere måneder, lyder det fra Hapag-Lloyd i et svar til ShippingWatch. Lige nu er over 70 pct. af verdens containere undervejs med en last. Også Maersk og DHL har meldt om containermangel.

Ugens bedste på ShippingWatch

Nedturen i olieindustrien har været dyr for både Mærsk-familien og Norges rigeste mand, John Fredriksen. Bedre går det for containerrederierne, som oplever høje priser på Stillehavet. Det begynder dog at gå udover kunderne i logistikselskaberne.

Maersk erkender mangel på containere i flere måneder

Maersk oplyser i en mail til ShippingWatch, at der de seneste måneder har manglet især store 40 fods containere i markedet. Rederiet siger, at man arbejder hårdt på at løse det. Udmeldingen kommer efter kritik fra DHL.

CMA CGM søsætter kæmpe LNG-skib

Det hidtil største containerskib, som kan sejle på LNG, er tirsdag blevet leveret til det franske rederi CMA CGM. Skibet blev navngivet under en ceremoni i Shanghai og stævner ud på sin jomfrurejse onsdag.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere