ShippingWatch

Container

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Maersk Ocean presses af surt containermarked

Omsætningen i Maersks kerneforretning, Maersk Ocean, går pænt fremad, men resultatet går den forkerte vej. Det er cocktailen af høje brændstofpriser og forholdsvis lave rater, der gør ondt. De store terminaler oplever vækst.

Maersk Line indsatte "sleeping partner" i Tunesien

Maersk Line har haft en "sleeping partner" i Tunesien, hvor myndighederne ellers kræver et aktivt, lokalt medejerskab, for at udenlandske virksomheder må operere i landet. Over for ShippingWatch kalder Maersk udtrykket, som fremgår af et notat til en aftale, for uheldigt.

Så meget taber rederierne for hver container, de sejler med

Containerrederierne har haft et svært første halvår og håber meget på en bedring i den sidste del af 2018. SeaIntelligence har kigget på, hvor meget det koster et tabsgivende rederi at fragte en container. For sydkoreanske HMM er det rigtig dyrt.

Hyundai Merchant Marine bliver til HMM

Maersk Lines og MSC's koreanske partner Hyundai Merchant Marine vil skifte navn til de tre bogstaver, der hidtil har været forkortelsen for rederiet. Det sker for at styrke brandet.

Hapag-Lloyd får bundlinje på minus 100 mio euro

Hapag-Lloyds halvårsresultat bærer tydeligt præg af de stigende bunkerpriser, men også at fragtraterne ikke har udviklet sig, som rederiet havde satset på. CEO Rolf Habben Jansen sætter derfor mere tempo på digitaliseringen.

Maersk har lyttet til kritik af digital platform

Maersk og IBM har lyttet til den kritik af deres digitale platform, som blev leveret af deres konkurrenter tidligere på året. "Vi er absolut åbne for at udvikle en neutral platform," siger chefen for projektet til ShippingWatch.

Maersk og IBM løfter sløret for digitalt samarbejde

De to giganter Maersk og IBM er nu klar med navn og en mere præcis beskrivelse af, hvad deres digitale samarbejde om blockchainteknologi munder ud i. Udover Maersk Line og Hamburg Süd har et enkelt konkurrerende rederi meldt sig til.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere