ShippingWatch

Container

Clarksons ser basis for endnu bedre helårsresultat fra Maersk

Maersks "stærke" resultater i andet kvartal får Clarksons til at tro på, at rederiet trods uro i den globale økonomi vil nå i mål med de 5 mia. dollar, der er lagt op til at hive hjem fra driften. "Faktisk føler vi, at der er potentiale for at slå forventningerne," vurderer analysehuset.

Søren Skou vil vende fald i Damco og sætte fart på logistik

Logistik skal vokse i Maersks nye strategi, men speditørforretningen i Damco gik tilbage i andet kvartal, og var med til at trække Non-Ocean ned. Søren Skou er ikke tilfreds og varsler fuldt fokus og opkøb – her er fem områder interessante, fortæller han.

Yang Ming ender i rødt i første halvår

THE Alliance-medlemmet Yang Ming så tegn på et presset containermarked i første halvår, der bar præg af overkapacitet. "Efterspørgslen i markedet er svagere end forventet," vurderer rederiet.

Containerindustrien er ved at finde en bæredygtig formel

Efter at have bekæmpet hinanden og kostet hinanden store underskud er 2019 ved at vise sig som det første år, hvor den brede del af containerindustrien viser økonomisk råstyrke. Selv over for globale handelskonflikter. Maersks regnskab ventes at afspejle en ny fase.

Det asiatiske marked er Traxens næste store mål

For få måneder annoncerede Maersk, at rederiet vil investere i det franske teknologiselskab Traxens, som udvikler smart containers. Med et solidt fodfæste i Europa er hovedmålet nu Asien, som skal angribes fra to fronter, fortæller Traxens-chef til ShippingWatch.

Opkøb og nye skibe øger Seaspans omsætning

Købet af GCI og leveringen af nybygninger har sat spor i Seaspans omsætning, som er øget med 10 pct. i første halvår. Skibsejerens indtjening er mere end fordoblet på ryggen af en ændret charteraftale – men isoleret set går top- og bundlinje tilbage i andet kvartal.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere