ShippingWatch

Container

Maskinmestre vil have "anerkendelse" af søfolk efter coronakrisen

Maskinmestrenes Forening vil se mere falde af til søfolk i en ny overenskomst oven på coronakrisen og et 2020 med store overskud for flere af Danske Rederiers medlemmer. "Når det regner på præsten, må det godt dryppe på degnen," siger formand til ShippingWatch.

DHL har ryddet op i kunderne under corona

DHL Global Forwarding har været igang med en oprydning, hvor volumen, som ikke giver nok gevinst på bundlinjen eller passer ind, er blevet sorteret fra. Stor tilbagegang på søen i 2020 skyldes hverken corona eller konkurrence fra rederier, fortæller søfragtschef til ShippingWatch.

Svitzer rykker regionalt hovedkontor til Panama

Det Maersk-ejede slæbebådsrederi Svitzer har flyttet et af sine regionale hovedkontorer, der fremover kommer til at ligge i Panama. "Vi ser betydeligt vækstpotentiale i regionen," udtaler managing director i regionen.

Containerraterne stiger for anden uge i træk

Prisen for at sende en container fra Kina og ud i verden steg for anden uge i træk, viser det toneangivende Shanghai Containerized Freight Index. Stigningen kommer efter Suez-kanalen for nylig var blokeret i næsten en uge.

CMA CGM klar med første service på biobrændstof

Det franske containerrederi CMA CGM vil i maj lancere en ny service, der vil skal udelukkende på biomethan. Servicen vil bruge 12.000 tons biomethan, der er nok til at drive to skibe på 1.400 teu i om året, skriver gruppen.

Seneste nyt

Se flere jobs