ShippingWatch

Container

Olielobby vil have Trumps støtte til svovlkrav

USA bør bakke op om svovlkravene og indføre dem i god tid. Sådan lyder det i et brev til Det Hvide Hus fra den magtfulde amerikanske olielobby, som nu øger presset på præsident Donald Trump.

Navigare Capital vil snart åbne ny shippingfond

Navigare Capital Partners med blandt andre Robert Mærsk Uggla i ejerkredsen har taget det første skridt mod at åbne en ny shippingfond i år, fortæller managing partner Henrik Ramskov til ShippingWatch.

Konkurrent overtager dele af Team Lines

En konkurrent overtager flere af Team Lines' aftaler med de store containerrederier. Der er tale om ruter mellem Sverige og Tyskland, som bliver brugt af bl.a. Hapag-Lloyd, MSC og Hamburg Süd.

Danske Rederiers nye EU-chef har fokus på miljø

Danske Rederiers nye sekretariatschef i Bruxelles skal bruge sin erfaring med at forsvare realkreditten i EU, når han nu blandt andet skal sikre, at shippingverdenen bliver hørt, når en bølge af miljølovgivning rammer sektoren.

Hapag-Lloyd og Cosco forsvarer særregel over for EU

Tilhængere og modstandere har indsendt deres argumenter for enten at bevare eller afskaffe containerindustriens unikke konkurrenceregel. Se hvem, der mener hvad, og hvem der ønsker at være anonym. Blandt andre et "dansk rederi."

Kommissionen står fast på omdiskuteret CO2-krav

Oplysninger om skibes udledning af drivhusgasser skal offentliggøres. Det fastholder EU-Kommissionen efter at have revideret det såkaldte MRV-system. På et enkelt punkt har Kommissionen dog givet sig.

Sidste uges vigtigste på ShippingWatch

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen ser et paradigmeskifte, når det kommer til rederiernes indtog i logistik, Maersk Drilling fremlagde regnskab, mens DFDS-topchef Niels Smedegaard udpegede fem områder, der skal sikre rederiet fremgang.

Containergiganter presser nordeuropæiske feederredere ud

Lukningen af Team Lines i næste uge er blot seneste eksempel på, at de store containerrederier over de seneste ti år har sat sig hårdere og hårdere på feedermarkedet med deres egne rederier. Alphaliner har kigget på udviklingen det seneste årti.

Her skal Maersks partner i Alang forbedre sig

Shree Ram-værftet, som Maersk arbejder sammen med, skal stadig forbedre sig, hvis det vil optages på EU's skrotliste. Det oplyser Kommissionen til ShippingWatch. Maersk holder fast i sit engagement.

OOCL forventer desperat overlevelseskamp blandt rederier

Coscos Hongkong-baserede rederi OOCL forventer hård konkurrence i 2019, endnu mere konsolidering, samt at visse rederier kan komme til at "kæmpe desperat for at overleve", siger Stephen Ng, director of trade og talsmand for OOCL, til ShippingWatch.

Team Lines drejer nøglen om

Feederoperatøren Team Lines lukker og slukker sin forretning allerede om halvanden uge. Det bekræfter en talsperson fra hovedkontoret i Hamborg over for ShippingWatch. Forretningsmodellen var ikke holdbar, lyder det. Opdateret.

Containerrater falder med 1,2 pct

Containerindekset SCFI falder for anden uge i træk. Spotraterne for containerfragt ud af Shanghai og til resten af verden falder med 1,2 pct. i denne uge.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere