ShippingWatch

Container

Maersk Line overvejer at anvende LNG i flåden

Selvom Maersk Line har meldt klart ud, at det er brændstof med lavt svovlindhold, der er svaret på de globale 2020-krav, arbejder rederiet aktivt med at undersøge LNG som alternativ. Det oplyser COO Søren Toft til ShippingWatch. Økonomisk er det ved at blive mere attraktivt, siger han.

Russisk rederi tager toppen blandt reeferoperatører

Den gennemsnitlige rate på reefercontainere er firedoblet efter et lavpunkt for 1-2 år siden, bekræfter ny analyse fra Dynamar, hvor et russisk rederi indtager toppen blandt de specialiserede operatører foran Seatrade.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Habben Jansen: Containerrederierne kunne have gjort det bedre

Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen er til dels enig i den kritik af det lave afkast, investeringer i containerindustrien har givet det seneste årti. "Det er ikke voldsomt store værdier, der er skabt," siger han til ShippingWatch. Nu er det noget andet, tilføjer han.

Maersk forberedt på konkurrence fra Amazon

"Hvis vi ikke gør vores arbejde ordentligt, er der ingen tvivl om, at store, stærke selskaber som Amazon vil se på, om de kan gøre det bedre selv," siger Maersks topchef Søren Skou til Bloomberg.

McKinsey: Containerrederier koster aktionærerne dyrt

Det er en endog meget dårlig investering at sætte sine penge i containerrederier som Maersk Line eller Hapag-Lloyd ifølge en ny rapport fra McKinsey. De seneste 20 års fejlsatsninger har brændt mange milliarder op i den blå luft, fremgår det.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere