ShippingWatch

Container

Kinas samhandel med USA falder fortsat kraftigt

Handelsstriden mellem verdens to største økonomier sænker Kinas eksport til USA med næsten 18 pct., viser de seneste tal for september. I sidste uge besluttede parterne dog at udskyde yderligere forhøjelser af tolden.

Containerskibene bliver større på hovedruterne

De mindre containerskibe bliver udskiftet med større skibe på ruterne mellem Asien og Europa og Asien og Nordamerika. MSC's nye 23.700 teu-skibe er det seneste skridt i udviklingen, som vil fortsætte, skriver Alphaliner.

Workshops er vejen hen mod digitale container-standarder

Konkurrerende containerrederier mødes for tiden på et kontor i Amsterdam for at skabe fælles digitale standarder. Arbejdet vil bl.a. være et vigtigt skridt imod mere innovation inden for shipping, lyder det fra den øverste chef for DCSA, Thomas Bagge.

Digitaliseringen har skiftet gear i containerindustrien

Lukningen af 300Cubits er ikke nødvendigvis dækkende for, hvordan det generelt set går med at digitalisere containerindustrien. En gennemgang af flere af de seneste store initiativer viser, at digitaliseringen er ved at bide sig fast rundt omkring. Hapag-Lloyds bookingplatform er et eksempel.

Her er sidste uges bedste overskrifter på ShippingWatch

I ugens løb lancerede tre kvinder et nyt netværk for kvinder i dansk shipping. Ugen har også budt på debat om begrænsning af motorkraften for skibe, mens Trafigura fortalte om baggrund for skibssalg til Frontline og Scorpio Tankers.

Zeamarine skifter finansdirektør

Multipurpose-rederiet Zeamarine har fået ny finansdirektør. Den nye mand er fundet internt og afløser den hidtidige finansdirektør Michael Dumas.

ONE-skib er kollideret med kemikalietanker

Et containerskib fra japanske ONE er kollideret med et kemikalietankskib i Grækenland. Det bekræfter containerrederiet over for ShippingWatch. Der er endnu ingen meldinger om olieudslip. (Opdateret)

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere