ShippingWatch

Rederier

IMF sænker sine globale vækstudsigter

IMF sænker igen sine forventninger til vækst i den globale økonomi, denne gang med 0,1 procentpoint fra prognosen i april. "Det er meget vigtigt, at handelskrigen slutter så hurtigt som muligt," vurderer cheføkonom i IMF over for Bloomberg TV.

DFDS-topchef vil hente vækst fra logistik-opkøb

"Vi har mulighed for at lave opkøb til flere milliarder," siger topchef i DFDS Torben Carlsen til ShippingWatch. Over de næste fire år skal rederiet hente betydelig vækst fra bl.a. opkøb i logistik, men de helt store køb må vente et par år.

Sverige er klar med ny stor elfærge

En ny hybridfærge, der primært skal sejle på el, er klar til at sejle på en af Sveriges travleste ruter. Færgen beskrives som landets hidtil største.

Danske rederier femdobler bestillinger på nye skibe

Anført af Maersk og Celsius har danske skibsejere kastet over 3 mia. kr. efter nye skibe i årets første seks måneder – mere end fem gange så meget som første halvår af 2018. Køb og salg af skibe ligger også på det højeste niveau i flere år, viser en ny opgørelse.

Stena Bulk har bedt om lov til at besøge besætning i Iran

Stena Bulk har i en ansøgning spurgt om lov til at besøge 23 søfolk ombord på det Stena-skib, der i weekenden blev tilbageholdt af Iran. "Vi afventer et formelt svar," lyder det fra rederiet. Iran har frigivet billede af besætningen. Opdateret.

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Uroen i Omanbugten tog til i den forgangne uge, hvor Iran tilbageholdte et udenlandsk tankskib, mens USA skød en iransk drone ned. Offshorerederiet Blue Star Line smed håndklædet i ringen, og flere banker rykkede på klimakrav til shipping. Salget af scrubbere er til gengæld dykket. Læs ugens vigtigste historier her.

IMO fordømmer angreb på tankskibe i Hormuzstrædet

FN's søfartsorganisation fordømmer nu de seneste måneders angreb på olietankere i Hormuzstrædet og Omanbugten. IMO opfordrer samtidig skibsejere og stater til at tage højde for den forhøjede sikkerhedsrisiko for skibe i regionen.

Containerrater faldt i ugens løb

Raterne på containerfragter er sprunget frem og tilbage de seneste uger, og i den forgangne uge har det været med et spring tilbage.

To udfordringer holder digitaliseringen af shipping tilbage

Det er gået stærkere med at udvikle digitale løsninger i shippingindustrien i de sidste år. Men især to afgørende punkter står fortsat i vejen og kan holde digitaliseringen tilbage trods store investeringer, mener World Economic Forum.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere