ShippingWatch

Rederier

Sohmen-Pao og hans fornemmelse for nordisk shipping

Sohmen-Pao-familien har ofte kigget mod de nordiske lande, når Singapore’s mest indflydelsesrige maritime selskab skulle vokse globalt. Over for ShippingWatch sætter BW Groups formand Andreas Sohmen-Pao ord på, hvad der gør Singapore, Oslo og København til et godt match.

OECD forudser tredobling af globalt fragtbehov i 2050

OECD forudser i en ny analyse, at behovet for fragt af varer vil være tredoblet i 2050, hvor skibsfarten fortsat vil stå for over tre fjerdedele af transporten. Handelskrig og klimatilpasning gør det imidlertid svært at spå om fremtiden.

DFDS rykker rundt i ledelsen

DFDS' skifter ud på topposten i logistikforretningen, hvor Eddie Green bliver erstattet af DFDS' nuværende chef for Nordic og Continent-områderne. Eddie Green får i stedet ansvar for logistikaktiviteter med kølevarer.

Maersk frygter yderligere effekt af handelskrigen

Maersks topchef Søren Skou regner med, at de nye toldsatser i handelskrigen mellem USA og Kina kan dæmpe væksten i containervoluminerne med et procentpoint. I første kvartal faldt voluminerne med 2,2 pct. i det store Ocean-segment.

Maersk får lille plus i første kvartal

A.P. Møller-Maersk kommer ud af første kvartal med et overskud før skat på 2 mio. dollar. Starten på året har været god, men eskaleringen af handelskrigen kan svække containermarkedet, lyder det fra CEO Søren Skou.

"Jeg er mere bekymret for svineinfluenza end handelskonflikt"

Udbruddet af afrikansk svineinfluenza i Kina står til at ramme så mange sojabønne-spisende grise, at det ifølge Klaveness og Norden i dén grad mærkes på fragtbehovet. Lige nu er situationen en større udfordring end handelskrig, vurderer Nordens topchef.

Danske skibe sejler oftere til USA

Danske skibe anløb flere havne i 2018 end året forinden, selv om søfartens eksporten gik en smule tilbage, viser en ny analyse. Særligt i nordamerikanske, asiatiske og europæiske havne vandt de danske skibe frem.

Teekay går frem på styrket tankmarked

Den canadiske shippinggruppe Teekay gik frem på driften i årets første kvartal, hvor nye LNG-skibe og et stærkere tankmarked ind i 2019 trak op. Gruppen forventer et decideret tankopsving i anden halvdel af året.

Flere skibe er kommet under svensk flag

Efter at have ramt et historisk lavpunkt i 2017 voksede den svensk handelsflåde i 2018. En stor del af fremgangen skyldes vækst i tanksegmentet, hvor Sirius Shipping skiftede fra dansk til svensk flag.

XO Shipping satsede på det sikre i 2018

En mere forsigtig tilgang gav en mindre bundlinje for XO Shipping i 2018. Formand Kent Hedegaard siger til ShippingWatch, at strategien lykkedes, selv om indtjeningen faldt.

CMA CGM bestiller målere til 50.000 containere

CMA CGM har bestilt trackere til at måle alt fra temperaturudsving til GPS-position på 50.000 af rederiets containere. Leverandøren er et selskab, den franske containervirksomhed selv har investeret i.

Norden får treårig lastkontrakt i Qatar

Rederiet Norden har landet en treårig lastkontrakt med kemivirksomheden Qater Vinyl Company. Kontrakten løber fra årets andet kvartal og dækker transport af salt.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere