ShippingWatch

Rederier

Maersk Tankers-sats udvider bestyrelsen

Det digitale selskab Zeronorth, der ejes af stifteren Maersk Tankers og handelshuset Cargill, har valgt to nye personer ind i sin bestyrelse, der nu bliver udvidet fra tre til fem personer.

Søren Skou: Valg i USA vil ikke ændre forhold til Kina

Søren Skou, topchef i Maersk, forstår til dels godt, hvorfor USA har indledt et opgør med Kina, men understreger sin bekymring for den stigende protektionisme. Han tror ikke, at et præsidentvalg vil ændre landenes forhold, siger han til Berlingske.

Bimco: 500 dage er gået siden sidste skrotsalg af en supertanker

På mandag er det ifølge Bimco 500 dage siden, at et VLCC-skib sidste gang blev taget ud af service og sendt til ophugning. Det er selvom, at raterne på det seneste er faldet efter opturen i foråret. "Rederne er die-hard optimistiske mennesker," bemærker analytiker.

Cargill vil sætte sejl på produkttankskibe

Handelshuset Cargill, der opererer en stor flåde af handelsskibe, går sammen med BAR Technologies om at designe såkaldte vinge-sejl for at spare brændstof og reducere CO2-udledning med op til 30 pct.

Total lander aftale med Hafnia om nye LNG-skibe

Det franske olieselskab Total har indgået en aftale med blandt andre Hafnia om at chartre flere LNG-drevne skibe, der rammer vandet om få år. LNG er ifølge Total den bedste mulighed nu og her til at sænke shippings klimaaftryk.

Maersks fyringsrunde kommer bag på de ansatte i Hamburg Süd

Afskedigelserne i Maersk Gruppen, der rammer i alt 2000 medarbejdere, har overrasket de ansatte i Hamburg Süd. "Vi havde ikke forventet, at den næste fyringsrunde ville starte mindre end et år efter den seneste," hedder det i en kommentar til ShippingWatch.

Maersk har installeret scrubbere på tæt på 100 skibe

Knap 100 af Maersks skibe har fået monteret en scrubber ifølge Alphaliner, hvilket er næstflest blandt verdens største containerrederier. Det sker, selvom topchef Søren Skou tidligere har betegnet røgrenserne som "et virkeligt tåbeligt koncept".

Maersk er skuffet over klimamøde i IMO

Det danske containerrederi Maersk er skuffet over udfaldet af sidste uges klimaforhandlinger i IMO. Maersk mener, at IMO er på vej ned ad den forkerte vej og advarer om, at det kan sætte IMO's målsætning i fare, siger rederiet til ShippingWatch.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere