ShippingWatch

Rederier

DFDS' kinesiske værfter er i gang igen

DFDS var et af flere rederier, der modtog et brev om force majeure fra sit kinesiske værft. Ifølge rederiet er værfterne i gang igen, og nybygningerne følger planen.

Indonesien lukker delvist ned for udenlandske rederier

En række varegrupper må fra maj kun fragtes ud af Indonesien, hvis man benytter sig af indonesiske rederier eller indonesisk-flagede skibe. Det vækker bekymring hos Danske Rederier, der kalder det "farlig protektionisme".

Maersk-søfolk undersøges for coronavirus

Flere søfolk ombord på skibet Gjertrud Maersk mistænkes for at have coronavirus. Torsdag blev søfolkene evakueret for at få behandling i den kinesiske by Ningbo. Maersk afventer nu svar fra myndighederne.

DHL erklærer force majeure efter virusudbrud

Coronavirus gør det tæt på umuligt at forudse handelsvejene, og det får logistikselskabet DHL til at erklære den nuværende situation for force majeure. Det er endnu ikke tilfældet hos DSV Panalpina, mens Blue Water beskriver en situation, hvor "de normale godsflow er ude af drift".

Fjord Line overvejer at udflage dansk færge

Det norske færgerederi Fjord Line har konkrete overvejelser om at omflage en færge fra dansk til norsk flag. Norsk flag er blevet "stadigt mere interessant" ifølge rederiet. Det er uklart, hvad en omflagning vil få af betydning for danske ansatte ifølge fagforening.

Gearbulk afviser misligeholdelse af lån til MOL

Japanske MOL varslede tidligere i denne uge ekstraordinære tab blandt andet på et lån til Gearbulk. "Vi er ikke i noget misligehold af lån," siger tørlastselskabets managing director til ShippingWatch.

Fagforening forventer at færgerederier kan undgå fyringer

CO-Søfarts formand Ole Phillipsen tror ikke, at forlængelsen af nedlukningen af Danmark kommer til at koste arbejdspladser. Svaret kan dog være et andet til sommer, hvis det fortsætter, siger han til ShippingWatch. Molslinjen melder om flere hjemsendelser.

Maersk venter fald i voluminer i de kommende uger

Maersk oplyser i et brev til kunderne, at fragtmængderne vil falde i de kommende uger, og at rederiet forbereder sig på, at "netværket skal passe til den reducerede efterspørgsel." Sejladser mellem Asien og Europa er blevet aflyst.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere