ShippingWatch

Rederier

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Mandag så en fortrolig optagelse af timerne op til Maersk-forlis dagens lys. Ugen bød også på en melding fra Maersk-aktionæren KLP, der udtrykte bekymring efter en dødsulykke på et af rederiets samarbejdsværfter i Indien.

Hapag-Lloyd vil sælge forsikringer digitalt

Tyske Hapag-Lloyd vil nu sælge forsikring af fragt til sine kunder med ny online løsning, der især er rettet mod små og mellemstore afskibere. Rederiet følger således efter Maersk, der sidste år lancerede et lignende produkt.

Nyt tørlastsats kan være solgt om et år

Tørlastsatset 2020 Bulkers, der har Tor Olav Trøim som stifter og storaktionær, udelukker ikke et fremtidigt salg. "Hvis dette selskab ikke eksisterer om et år fra nu, er det ikke noget problem," siger rederiets CEO.

Kina køber stort parti sojabønner fra USA

Kinesiske virksomheder har købt ti skibslaster med sojabønner fra USA, og det er det første indkøb siden juni, skriver Reuters. Det sker få uger før, at Kina og USA igen skal til forhandlingsbordet i den verserende handelskrig.

Opec regner med lavere vækst i olieforbruget

Opec har onsdag skåret i sin vækstprognose for efterspørgslen efter olie i 2020. Det er en opbremsning i økonomiske vækst, USA-Kina-genvordighederne og brexit, der kan presse efterspørgslen ned.

Mere ambitiøs CO2-plan kan fordoble fragtraterne

Men det er ikke et problem, lyder det fra en industrigruppe, som nogle af verdens største selskaber er repræsenteret i. Skibsfarten bør arbejde mod nul-udledning i 2050, siger formanden for gruppen Energy Transition Commission.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere