ShippingWatch

Rederier

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Nu tager IMO's miljøkomite fat på det, der gør ondt

I dag fredag tager IMO's miljøkomite MEPC for alvor fat på det arbejde, der skiller nationer verden over, nemlig hvordan skibsfarten kan levere sin del af en CO2-reduktion inden 2030. ShippingWatch ridser det mest sandsynlige scenarium op.

Thor Stadil satser på at leje skibe efter store tab som reder

En "light-model" uden ejerskab af skibe skal bringe Thor Stadils shipping-aktiviteter sikkert gennem de kommende år. Stadils Thornico-koncern har kun et skib tilbage, som han er parat til at sælge til den rette pris. Konkurs og retsopgør er fulgt i kølvandet på Thornicos tid som skibsejer.

Odfjell tror på opsving og høj vækst i andet halvår

Kemikalietankmarkedet står foran et opsving de næste to-tre år med høj vækst allerede i andet halvår, sagde topchefen Kristian V. Mørch på rederiets kapitalmarkedsdag. Havneterminalforretningen skal også vokse markant.

Smitteramt storhavn i Kina genåbner vestlig terminal

Den vestlige terminal i en af verdens travleste containerhavne, Yantian International Container Terminals i Sydkina, ventes genåbnet den 10. juni efter at have været nedlukket et par uger på grund af et større smitteudbrud, bekræfter kilder over for ShippingWatch.

Containerrater rammer rekord efter smitteudbrud i Sydkina

De store forstyrrelser af containertrafikken i sydkinesiske havne, som er ramt af restriktioner som følge af Covid-19 smitteudbrud, sender fragtraterne fra FBX Baltic Container Index i vejret, oplyser shippinganalytiker Lars Jensen.

Seneste nyt

Se flere jobs