ShippingWatch

Rederier

Shippingchefer: Investorerne har trukket sig

Flere af verdens store rederier, herunder danske Torm, har mærket en tydelig opbremsning i investorernes interesse for shipping i løbet af blot de seneste 6-9 måneder. "Det ser ikke så kønt ud," siger rederiets CEO Jacob Meldgaard.

"Det er et forældet princip at have en enmandsledelse"

Royal Arctic Lines' ledelse er med topchef Verner Hammekens egne ord blevet "lidt mere moderne", efter at direktionen nu er blevet udvidet til tre personer. "Det har helt klart været en ulempe at stå alene," siger topchefen i et interview med ShippingWatch.

Maersk vil skrue endnu mere op for reefer-markedet

Successen for Maersks ambitiøse end-to-end plan, hvor rederiet tager sig af transporten fra dør til dør, afhænger i høj grad af udviklingen på det lukrative reefer-marked. Derfor er det især her, der skal sættes ind, siger den nye chef for Logistics and Services, Klaus Rud Sejling, til ShippingWatch.

Flemming Jacobs modtager Ridderkorset

Efter at have arbejdet med shipping, og især dansk shipping, i 60 år har stifteren af Global Maritime Forum og tidligere Maersk-chef Flemming Jacobs modtaget Ridderkorset af Dannebrogordenen. "Tænk, at det sker for en lille dreng fra stenbroen," lyder hans kommentar.

P&O Ferries udflager flåde til Cypern

P&O Ferries, der konkurrerer med DFDS på Den Engelske Kanal, registrerer nu hele sin flåde på kanalen under cypriotisk flag forud for brexit, skriver flere medier.

Rederier kunne undgå norsk skat med møder i udlandet

De norske skattemyndigheder stiller nye krav til selskaber og rederier med hovedsæde i Oslo og udenlandsk adresse. Nu kan man ikke slippe for at betale norsk skat ved blot at afholde et betyrelsesmøde i udlandet, forklarer norsk skatteadvokat til ShippingWatch.

Ophugning af containerskibe er kickstartet i 2019

Det var ikke mange containerskibe, der nåede ophugningsværfterne sidste år. Men allerede den første måned af 2019 har rederne taget revanche for lavpunktet i 2018, viser ny opgørelse fra skibsmægleren Braemar ACM.

Eimskip hyrer bankmand som ny topchef

Islands største containerrederi Eimskip har fundet ny topchef. Han kommer til fra banken Íslandsbanki og afløser den hidtidige CEO, som fremover skal lede rederiets aktiviteter i USA og Canada.

MOL etablerer nyt tankselskab med partner

Japanske MOL er gået sammen med rederiet Asahi Tanker om at etablere et nyt selskab, der skal operere en pool af tankskibe. Samarbejdet vil have en ejet flåde på over 20 skibe.

Maersk sender en advarsel til Hongkongs havn

Fire havneselskaber vil indgå et samarbejde i en af verdens største havne, Hongkong. Nu sender havnens største kunde Maersk en advarsel til myndighederne, der er ved at vurdere, om konkurrencen er truet.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere