ShippingWatch

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

I tredje kvartal blev der skrottet flere rigge til boring på dybt vand end nogensinde før. Samtidig har verdens største rigselskab Transocean meddelt, at det sender seks rigge på pension.

Ophugningen af de seks rigge vil give Transocean en nedskrivning på 1,4 mia. dollars, og flere konkurrenter vil følge trop med nye ophugninger, skriver Bloomberg.

Bølgen af pensionering og ophugning af rigge er et tegn på en industri, der er ved at ændre sig radikalt.

"Dybhavsboringer vil i fremtiden spille en langt mindre rolle på den globale scene for olieudbuddet i forhold til, hvad industrien forventet så nyligt som for tre år siden," siger Thomas Curran, der er analytiker ved FBR Capital Markets i New York til Bloomberg.

Den første af Transoceans rigge, der nu skal hugges op, er riggen Pathfinder. Den har i de seneste to år været i såkaldt "cold-stacking", det vil sige, at den har været uden arbejde, men alligevel har kostet 15.000 dollars om dagen bare at have stående.

Analytiker Greg Lewis fra Credit Suisse i New York kalder Transoceans vej hen til ophugningen af riggene for en "meget smertefuld proces".

Analytikere tror på bedre tider for rigmarkedet

Nordea udpeger vindere og tabere i rigmarked

Rowan til tops med opkøb af Maersk Drilling

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere