ShippingWatch

Statoil borer sig til ny skuffelse i Barentshavet

Statoil har afsluttet årets efterforskning i Barentshavet med endnu en skuffelse. Kun en ud af de i alt fem ledebrønde har budt på fund af nævneværdig olie.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Statoil er stødt på en ny skuffelse i Barentshavet, hvor det indtil videre ikke er lykkes at finde meget olie.

Det norske olieselskab har netop afsluttet sin efterforskning i det arktiske farvand i 2017 med endnu en boring af brønd, som viste sig at være tør.

Dermed har ingen af fem brønde i årets efterforskning i Barentshavets givet det forventede udbytte. Det oplyser Oljedirektoratet.

"Med dette fulfører vi årets ledekampagne i Barentshavets. Den har ikke givet de resultater, vi havde håbet på, nemlig at kunne påvise ressourcer, som har kunnet føre til selvstændige udbygninger," siger Morten Eek, informationschef for Statoil på den norske sokkel, til mediet E24.

Ud af årets fem boringer har kun en enkelt ført til et nævneværdigt fund af olie. I de såkaldte Kayak-fund, som støder op til Johan Castberg-feltet, er der fundet 25 til 50 mio. tønder olie.

Ifølge Statoil har efterforskning i Barentshavets været billig i år, og derfor ventes Kayak-fundet alene at være nok til at tjene pengene hjem.

Det norske olieselskab kan samtidig glæde sig over, at man netop har gjort sig et fund på helt op til 130 mio. tønder olie på den britiske sokkel i Nordsøen.

Statoils olieboringer i Barentshavet skuffer

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Norsk centralbank tror på højere olieinvesteringer

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere