ShippingWatch

Olieinvestorer puster ud efter stort prishop

Efter en stigning på 20 pct. i olieprisen i tredje kvartal synes markedet at være faldet til ro. Nordsøolien falder mandag morgen.

Foto: /ritzau/Claus Bonnerup/

Der er let vigende priser på oliemarkedet mandag morgen, mens guldpriserne tager et dyk i takt med stigninger i de globale renter.

Oliemarkedet viger marginalt i den tidlige asiatiske handel, mens investorerne puster ud oven på en stigning på op mod 20 pct. i tredje kvartal.

Nye statistiske data indikerer en lille stigning i Opecs produktion i september, mens rebalanceringen af markedet fortsætter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 56,55 dollar mod 57,10 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 51,55 dollar mod 51,50 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet afvejer investorerne det aftagende risikobillede, mens de stigende amerikanske renter trækker guldprisen ned.

Olien rammer højeste pris i over to år efter tyrkisk trussel

Mandag morgen koster en ounce guld 1276 dollar mod 1286 dollar per ounce fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6542 dollar mod 6538 dollar fredag eftermiddag.

Stort fald i flydende olielagre på tankskibe

Oliepriserne truer den økonomiske vækst

Olieprisen fortsætter fald fra det højeste niveau siden 2015

Norsk centralbank tror på højere olieinvesteringer

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere