ShippingWatch

Afgørende ulykkesrapport om norsk offshore kommer i dag

Efter et efterår i 2016 præget af fem store ulykker, har Statoil haft et foreløbigt ulykkesfrit 2017. I dag skal en arbejdsgruppe overlevere en rapport om ulykker i norsk offshore til minister.

Statoil Gullfaks C-platform, på platformen Gulllfaks A skete sidste år en ulykke. Foto: Øyvind Hagen - Statoil

En arbejdsgruppe skal i dag aflevere en rapport om sikkerheden i den norske offshoresektor, efter fem voldsomme ulykker for Statoil tilbage i efteråret 2016.

Det er den norske arbejds- og socialminister Anniken Hauglie, der har bestilt rapporten om industrien efter ulykkerne, hvor flere arbejdere var udsat for livsfare, skriver Stavanger Aftenblad.

Når rapporten er offentliggjort, kan den findes på ShippingWatch.

Efter ulykkerne rejste flere kritik af, om de var sket, fordi Statoil havde sparet ikke bare generelt i koncernen efter olieprisfaldet, men også på sikkerheden. Den kritik ventes rapporten at give svar på.

De fem ulykker inden for få måneder har rusket op i Statoil. I Stavanger Aftenblad siger sikkerhedschef i Statoil Øystein Arvid Håland om ulykkerne:

"Efter fem år uden hændelser ved en brøndkontrol, så sker det på et sted, hvor vi gjort det samme mange gange før, men hvor vi har foretaget nogle små ændringer. Det er de ting, vi hele tiden må være på vagt over for," siger Øystein Arvid Håland.

I løbet af 2017 har Statoil ikke haft alvorlige ulykker med fare for medarbejdernes sikkerhed.

Høje priser kan fremskynde olieindustriens endeligt

Mange oliearbejdere har haft dårlige helikopteroplevelser

Norske olieselskaber skærer ned på sikkerhedskurser

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere