ShippingWatch

Medie: Tidligere kansler i spidsen for russisk oliegigant

Den russiske regering har godkendt indstillingen af Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder som bestyrelsesformand for det statsejede olieselskab Rosneft, skriver Tass.

Foto: /ritzau/AP/Carmen Jaspersen

Tysklands tidligere kansler Gerhard Schröder står til at blive ny formand for Rosneft på fredag.

Forud for det statsejede russiske olieselskabs ekstraordinære generalforsamling har den russiske regering godkendt den tidligere socialdemokratiske leder til posten. Ifølge en centralt placeret kilde blev der underskrevet et direktiv om udnævnelsen i midten af september.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

"I direktivet blev Schröder nomineret som kandidat til bestyrelsesformandsposten i Rosneft," siger kilden til Tass.

Hvis tyskeren vælges afløser han Vladimir Putins økonomiske assistent Andrey Belousov.

gerhardschroeder.jpg

Gerhard Schroeder taler med præsident Vladimir Putin og CEO for Gazprom, Alexei Miller, 2011. Foto: /ritzau/AP/Alexei Nikolsky.

Som et overvejende statsejet olieselskab er Rosneft nært knyttet til regimet i Kreml, hvilket også gør en udnævnelse af den tidligere kansler kontroversiel. Rosneft er således blandt de selskaber, der er omfattet af EU's sanktioner mod Rusland som følge af den russiske annektering af Krim-halvøen i 2014.

Det vil imidlertid ikke være første gang, Gerhard Schröder indtager en væsentlig stilling i Rusland.

Den 73-årige eks-kansler, der har tætte personlige relationer til Vladimir Putin og blandt andet har deltaget i den russiske præsidents fødselsdage, har siden 2006 været formand for Gazproms selskab bag den første Nord Stream-gasrørforbindelse mellem Rusland og Tyskland.

Rusland indgår forlig med Exxonmobil i skattetvist

Kinesere køber for 9,1 mia dollars i Rosneft

Rosneft finder første olie i Arktis

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere