ShippingWatch

Lukoil vil af med stormombrust handelsselskab

Olieselskabet Lukoil er klar til at sælge sin handelsdivision Litasco, oplyser topchef til lokale medier. Litasco blev i denne uge ramt af et krav fra et tyrkisk shippingselskab på to mia. dollars.

Foto: Lukoil

Det russiske olieselskab Lukoil undersøger mulighederne for at sælge sin handelsdivision Litasco, som i denne uge blev ramt af et milliardkrav fra en tyrkisk samarbejdspartner.

Lukoils formand og CEO, Vagit Alekperov, har oplyst til lokale medier, at ledelsen er i færd med at forberede salgsprocessen, som ventes at gå i gang i november eller december. Det skriver nyhedsbureauet Interfax.

Det er uvist, om beslutningen om at sælge har noget at gøre med søgsmålet fra det tyrkiske shippingselskab Palmali.

Palmali annoncerede i sidste uge, at det sagsøger Litasco for to mia. dollars, eller hvad der svarer til 12,4 mia. kr. Det er endnu sparsomt med detaljerne, men ifølge tyrkerne drejer sagen sig om et kontraktbrud.

"Kravet handler om, at Litasco angiveligt ikke har leveret de fragtmængder, som de har været forpligtet til under en langvarig kontrakt mellem de to selskaber," oplyste Palmali tidligere på ugen.

Lukoil er et af Ruslands største olieselskaber. Selv om staten ikke ejer Lukoil, så har den børsnoterede koncern har desuden et tæt forhold til den russiske præsident, Vladimir Putin.

Shippingselskab sagsøger Lukoil for milliardbeløb

Putin udskyder salg af russisk olieselskab

Der ligger milliarder gemt i Østersøen

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere