ShippingWatch

Norsk olieminister: Godt signal hvis Seadrill reddes

Det er et godt signal for offshorebranchen, hvis det lykkes for Seadrill at lande en redningsplan, mener den norske olieminister Terje Søviknes. Han mener, at sektoren har brug for støtte fra investorerne.

Foto: PR-foto

Der er brug for støtte fra investorerne, hvis udviklingen skal vendes i den del af offshoreindustrien, som lever af at servicere olieselskaberne, mener Norges olieminister Terje Søviknes.

Jeg registrerer, at man nu igen vælger at gå ind og satse, og det virker som om både investorer, og finansverden tror på fremtiden"

Terje Søviknes, olieminister i Norge
I et interview med E24 anerkender den norske politiker, at det er trænge tider for både rigselskaber og offshorerederier.

Derfor er det et "godt signal" for hele industrien, at rigselskabet Seadrill nu er tæt på at lande en redningsplan efter at have kæmpet for at finde en løsning i det meste af 2017.

"Samtidig er det jo positivt for Seadrill. Jeg registrerer, at man nu igen vælger at gå ind og satse, og det virker som om både investorer, og finansverden tror på fremtiden. Så det er jo et godt signal," siger Terje Søviknes til E24.

Seadrill, som er kontrolleret af rigmanden John Fredriksen, oplyste natten til onsdag, at selskabet har søgt om konkursbeskyttelse i USA, og at man snart forventer at få vedtaget en restrukturering.

Seadrill får kæmperegning fra rådgivere

Seadrills redningsplan klemmer aktionærerne

Seadrill i mål med redningsplan i sidste øjeblik

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere