ShippingWatch

Aker BP klar med stort boreprogram næste år

Der skal gennemføres op til otte efterforskningsboringer af Aker BP i Norge næste år. En stor del bliver i Barentshavet.

Det norsk-britiske olieselskab Aker BP har en stærk tiltro på potentialet for oliefund i Barentshavet. Det fremgår af et interview, nyhedsbureauet Reuters har foretaget med selskabets topchef, Karl Johnny Hersvik.

Aker BP planlægger således at gennemføre seks til otte efterforskningsboringer på norsk sokkel næste år. Af dem vil de fire blive i Barentshavet. En af dem vil blive i den sydlige del af Barentshavet lige op til den russiske grænse.

Karl Johnny Hersvik beskriver selv boringerne i Barentshavet som spændende boringer med potentielt omfattende ressourcer. Men også som boringer hvor risikoen for ikke at finde noget er stor.

Aker BP vil i 2017 bore otte efterforskningsbrønde. Heraf vil de fem dog være brønde, hvor en partner opererer boringen.

Selskabet fik i 2. kvartal i år en omsætning på 595 mio. dollars mod 256 mio. dollars i samme kvartal sidste år. Nettoresultatet landede på 60 mio. dollars sammenlignet med 6 mio. dollars i andet kvartal 2016. Resultaterne skal dog læses med det forbehold, at Aker BP opstod som en fusion sidste år, og tallene fra sidste år derfor er fra de dengang to selvstændige selskaber, BP Norge og Det Norske, der var en del af Aker-koncernen.

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Aker BP hæver barren i andet kvartal

Olieselskaber slår sig sammen og satser på norsk sokkel

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere