ShippingWatch

Opec tror på større olieefterspørgsel i 2017 og 2018

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, regner med en lidt større olieefterspørgsel til næste år sammenlignet med tidligere, skriver norske TDN Finans.

Foto: Marit Hommedal - Statoil

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, opjusterer sin forventning til den globale efterspørgsel efter olie en smule i 2018.

Nu regner kartellet med, at den globale olieefterspørgsel lander på 98,12 mio. tønder per dag mod førhen 97,77 mio. tønder, skriver norske TDN Finans.

Også for 2017 ser Opec en større efterspørgsel, da den ventes at lande på 96,77 mio. tønder om dagen. Det er mere end førhen, hvor kartellet regnede med en daglig efterspørgsel på 96,49 mio. tønder.

Ved udgangen af 2018 venter Opec, at den globale efterspørgsel vil nå 99,30 mio. tønder per dag. Det er mere end de 98,96 mio. tønder af daglig efterspørgsel, som var den oprindelige prognose.

Efter de løftede prognoser fra Opec er olieprisen steget en smule, og efterfølgende skal der betales 54,26 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent. Forinden skulle der betales omkring 54,12 dollar.

Verdens største hedgefond venter oliepris på 65 dollars

Norsk kapitalfond vil bruge milliarder i Nordsøen

Regnefejl på 100 mia bag norsk åbning af arktisk olie

Rekordstor interesse for at lede efter olie på norsk sokkel

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere