ShippingWatch

Verdens største hedgefond venter oliepris på 65 dollars

Verdens største hedgefond Brigdewater Associates peger på, at olieprisen de næste par år vil stige til 65 dollars per tønde, skriver Dagens Næringsliv.

I løbet af de næste tre til fem år vil prisen for en tønde olie stige til 65 dollars, forventer investeringsdirektøren Greg Jensen i verdens største hedgefond Bridgewater Associates, skriver Dagens Næringsliv med henvisning til Bloomberg.

Det stemmer overens med flere udmeldinger om udviklingen i olieprisen i den seneste periode, hvor bl.a. også Den Norske Banks olieanalytiker har peget på 65 dollars omkring 2020. Fra analysechefen i mæglerhuset SEB, Bjarne Schieldrop, lyder det også, at meget tyder på en stigning i olieprisen, men at den dog vil være kortvarig, skriver Dagens Næringsliv.

"Antallet af rigge faldt fire uger i træk for første gang siden maj 2016," skriver han i en ny analyse med henvisning til antallet af rigge i drift ved de amerikanske skiferoliefelter, som i forrige uge faldt med godt fem rigge til i alt 605.

"Vi tror, at trenden med faldende rigtal vil fortsætte frem mod slutningen af året."

Der er imidlertid et stort antal brønde, som er boret, men ikke bliver sat i produktion, og derfor betyder det faldende rigantal ikke så meget for markedsbalancen.

DNB om olieprisen: I 2020 bliver det sjovt

Medie: Frankrig vil stoppe al olieproduktion fra 2040

Olieprisen ser ud til at holde sig under 60 dollars længe

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere