ShippingWatch

Seadrill rygtes i forhandlinger om redningsplanke

Under en uge før Seadrills frist for at lande en redningsplan, ligger det John Fredriksen-kontrollerede selskab angiveligt i forhandlinger med kapitalfonden Centerbridge Partners om hjælp. Det skriver Bloomberg.

Foto: Photo: Seadrill

D. 12. september falder der dom over Seadrill. Her udløber selskabets frist for at lande en redningsplan og søge konkursbeskyttelse under chapter 11. Alternativet er en konkurs for det John Fredriksen-ejede boreselskab.

Op til deadline har der været flere rygter om, hvordan Seadrill vil komme i mål med en plan. Og den seneste udvikling er ifølge Bloomberg, at Seadrill forhandler med kapitalfonden Centerbridge Partners.

Det er jo også et selskab med 60 rigge, hvoraf de fleste er moderne. Seadrill er nok mere værd ved at holde det i live end at give alle riggene fra sig til lave priser.

Lukas Daul, analytiker i ABG Sundal Collier, om at holde liv i Seadrill

Forhandlingerne mellem de to går ifølge Bloomberg på at finde en aftale, hvor John Fredriksen og Centerbridge Partners får store ejerandele i det restrukturerede selskab mod til gengæld at skyde sammenlagt 1 mia. dollars ind i selskabet.

Hverken John Fredriksen eller Centerbridge Partners vil kommentere historien over for Bloomberg, der også peger på, at flere aktionærer er blevet tilbudt at ombytte obligationer til en aktieandel i selskabet.

Kinesere viser også interesse

Tidligere på ugen skrev Bloomberg, at også det kæmpestore kinesiske selskabet China Merchants Group sandsynligvis er interesseret i Seadrill og overvejer et opkøb.

Den historie afviste China Merchants Group imidlertid over for selvsamme medie.

Seadrill har hårdt brug for hjælp udefra, da selskabets gæld efterhånden løber op i 843 mio. dollars, og en redningsplan ikke er kommet plads,selvom ledelsen har arbejdet på det i 18 måneder.

Det seneste regnskab for selskabet, for andet kvartal i år, viste et nettounderskud (ebitda) på 158 mio. dollars (én mia. kr.) mod et overskud på 267 mio. dollars (1,7 mia. kr.) i andet kvartal i 2016. Omsætningen faldt til 577 mio. dollars (3,6 mia. kr.) fra 868 mio. dollar (5,5 mia. kr.) samme periode året før. Og med regnskabet blev det også klart, at Seadrills aktionærer ikke skal forvente at hente penge på aktien i lang tid.

I forbindelse med regnskabet spurgte den norske avis Dagens Næringsliv analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier, hvorfor John Fredriksen bliver ved med at kæmpe for en overlevelse for Seadrill.

"Hvorfor han ikke opgiver? Det er ikke hans stil. Det er jo også et selskab med 60 rigge, hvoraf de fleste er moderne. Seadrill er nok mere værd ved at holde det i live end at give alle riggene fra sig til lave priser," lød svaret til avisen.'

Torsdag er Seadrill faldet 10,10 pct. på børsen i Oslo efter historien om forhandlingerne. På et år er aktien faldet med 90,57 pct.

Medie: Kinesere klar til rig-køb

Borr Drilling satser på flere opkøb

Seadrill forventer stor tilbagegang i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere