ShippingWatch

Odfjell Drilling ser tegn på stabilt boremarked

Odfjell Drillings driftsindtægter falder i andet kvartal, viser regnskabet, der er blevet offentliggjort onsdag. Drilling- og olieservicemarkedet forbliver svagt, men der er tegn på stabilisering og øget aktivitet på længere sigt, vurderer selskabet.

Foto: Foto: Odfjell Drilling

Ligesom den resterende del af rigmarkedet kæmper også Odfjell Drilling med faldende aktivitet i disse år, og det afspejler sig også i halvårsregnskabet fra boreselskabet.

Selvom Odfjell Drilling fortsat oplever, at bore- og olieservicemarkedet forbliver svagt, så ser selskabet alligevel tegn på "en stabilisering i markedet" og et stigende antal henvendelser.

"På grund af et betydeligt udbud af nybyggede rigge i de sidste år, specielt i UDW-markedet, er forskellen mellem udbud og efterspørgsel signifikant. Virkningen af effektiviseringsprogrammerne udført af olieselskaberne har ført til en betydelig reduktion af omkostninger i feltudvikling og produktion. Dette kombineret med en højere oliepris forventes at føre til øget aktivitet på mellemlang til lang sigt," skriver selskabet i kvartalsregnskabet.

Driftsindtægterne falder med 18 mio. dollars og lander på 165 mio. dollars i andet kvartal. Tilbagegangen skyldes ifølge selskabet faldende aktivitet inden for boring og teknologi, mens også forretningsdelen for brøndservices oplevede faldende omsætning. Til gengæld havde selskabets mobile offshoreborerigge en mindre fremgang på omsætningssiden.

Trods tilbagegangen på toplinjen går selskabet frem på nettoresultatet og lander et plus på 11 mio. dollars i andet kvartal mod 9 mio. dollars i samme periode sidste år. På driften (ebitda) er der stort set tale om status quo i forhold til sidste år, hvor driftsresultatet falder med 1 mio. dollars til et plus på 72 mio. dollars.

Odfjell Drilling uddyber i regnskabet, at selskabet har haft fokus på at reducere omkostningsniveauet over hele koncernen, og at selskabet er "velpositioneret" til at konkurrere i det nuværende marked.

Odfjell Drilling lander borekontrakt i Sydafrika

Norsk rigselskab varsler op til 400 nye job

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere