ShippingWatch

Norsk børsdebutant kan skrotte flere rigge

Borr Drilling, som mandag fik grønt lys til at en børsnotering i Oslo, skriver i et prospekt, at det overvejer at skrotte op til seks rigge i sin flåde. Ti af tolv rigge er i oplæg, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Colourbox

Det nystartede norske rigselskab Borr Drilling overvejer at skrotte flere af sine rigge.

Selskabet, som mandag fik grønt lys til at gå på børsen i Oslo, skriver i et prospekt, at ti ud af i alt 12 rigge er i oplæg.

Heraf er flere så gamle, at det muligvis bedst kan betale sig at sende dem til ophugning. Det skriver Dagens Næringsliv, som er i besiddelse af prospektet.

"Seks af riggene er bygget før 2010. Det er ikke sandsynligt, at de vil kunne sikre sig arbejde, før markedet har bedret sig betydeligt eller i det hele taget," skriver Borr Drilling i prospektet til investorerne.

"Selv om selskabet vil søge efter arbejde til riggene, så vil det være vanskeligt at sætte dem i arbejde til acceptable rater, og derfor kan det være mere økonomisk fordelagtigt at skrotte nogen af dem. Det vil indebære et nettotab for selskabet," lyder det ifølge DN.no.

Borr Drilling er startet Tor Olav Trøim, som er tidligere var finansdirektør i John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill.

Borr Drilling får grønt lys til norsk børsdebut

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Norsk rigoperatør søger 250 nye medarbejdere

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere