ShippingWatch

Total-direktør vil styrke kontorer i Danmark

De danske ansatte i Maersk Oil kommer til at være rygradden i Totals aktiviteter i Nordsøen fremover. Det fortalte Totals CEO, Patrick Pouyanné, på en telekonference med danske journalister mandag.

Når franske Total er villig til at give 47 mia. kr. for Maersk Oil, så handler det om mere end de boreplatforme og oliekoncessioner, der følger med i købet.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at opkøbet ikke vil få betydning for de nuværende ansatte, men vores klare intention er at bygge videre på de styrkepositioner, der findes i Danmark i forvejen"

Patrick Poyanné, CEO, Total
For Total har det også været afgørende, at Maersk Oil-organisationen er stærk på det teknologiske og vidensmæssige plan.

"Derfor drejede vores opkøb sig også om at overtage de nuværende ansatte, som kommer til at være en stærk rygrad i vores operationer i Nordsøen fremover," siger CEO Patrick Pouyanné på en telekonference med danske journalister.

Planen er ifølge direktøren at fortsætte de nuværende aktiviteter i Esbjerg, hvor omkring 1200 ansatte arbejder med at hive olie og naturgas op af havbunden.

"Det fusionerede selskabs danske drift vil blive et af de to centrale driftscenter i Nordsøen for Total sammen med Totals Aberdeen-base, der servicerer vores britiske operationer. Esbjerg vil forblive som operationskontor for alle koncernens danske aktiviteter. DUC bliver en af vores kernevirksomheder, og vi håber, at vi sammen kan videreudvikle den danske virksomhed gennem investeringer i løbet af de næste tyve til tredive år. Vi er fuldt forpligtet til at opretholde planlagte udviklingsplaner og investeringer i strategiske og sanktionerede projekter, fortsætter Total-bossen."

Hovedkvarter flyttes til Danmark

Samtidig skal det nuværende hovedkontor i København med knap 500 ansatte have tilført nye kræfter. Det indebærer i følge det norske medie e24.no at Totals hovedkontor i Stavanger i Norgen flyttes til København.

"Det er vores hensigt, at København skal være hovedkontor for vores operationer i Nordsøen, og i den forbindelse vil vi tilføre nogle stabs- og støttefunktioner. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at opkøbet ikke vil få betydning for de nuværende ansatte, men vores klare intention er at bygge videre på de styrkepositioner, der findes i Danmark i forvejen. Og vi vil under alle omstændigheder bestræbe os på at tilbyde andre job i Total-koncernen," siger han.

Patrick Pouyanné fortæller, at han selv henvendte sig til Mærsks koncernchef, Søren Skou, da Mærsk-gruppen overvejede en børsnotering af sit olieselskab. Tilbuddet til Skou gik ud på at etablere et partnerskab, hvor Mærsk fik aktier i Total mod at afgive ejerskabet af olieforretningen.

Maersk får plads i bestyrelsen

Det er Totals største opkøb siden overtagelsen af Elf i begyndelsen af årtusindet.

Franskmændene forventer at opnå en produktion på 500.000 tønder olie om dagen i Nordsøen, hvilket vil gøre Total til områdets næststørste producent efter Statoil.

Som en del af aftalen og for at styrke partnerskabet mellem Total og Mærsk-gruppen har A.P. Møller Holding - der sidder på flertallet af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk - fået tilbudt en plads i Totals bestyrelse.

Dansk offshore venter mere forretning efter Maersk-salg

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Minister om salg af Maersk Oil: "Det er en lidt speciel dag"

Maersk Oil sælges til franske Total i milliardhandel

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere