ShippingWatch

Mindre selskaber vil ind på norsk sokkel

Det er i høj grad mindre selskaber, som i disse år søger om at blive enten operatører eller licensejere af felter på den norske kontinentalsokkel, skriver det norske medie Sysla.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Norske Oljedirektoratet er for tiden i gang med at behandle en række ansøgninger fra selskaber, som vil ind på den norske kontinentalsokkel enten som operatør eller licensejer af felter.

De otte ansøgninger, der for tiden ligger på myndighedens bord, er med til at bekræfte tendensen om, at det i høj grad er mindre selskaber, som i de sidste år har domineret billedet i ansøgningsprocessen, skriver det norske medie Sysla.

"De store internationale selskaber bliver der færre af. Det hænger nok sammen med olieprisen. Flere er mere fokuserede på deres hjemmeområder, hvor de allerede er etableret," siger Oljedirektoratets chefingeniør Kjetil Kaada til det norske medie.

Indtil videre har to selskaber fået godkendt deres ansøgning i år. Pandion Energy, der har fået grønt til at overtage Tullow Oils udvindingtilladelser på norsk sokkel, er blevet prækvalificeret som licensejer, mens olieselskabet Okea har opnået forhåndsgodkendelse som operatør.

Ansøgningerne kommer primært fra norske selskaber, mens også et hollandsk og japansk selskab har søgt om en forhåndsgodkendelse. Selskaberne er følgende ifølge Oljedirektoratets hjemmeside:

  • Japex
  • NCS E&P
  • ProRes E&P
  • Tyr Exploration
  • Antares Norge
  • Dyas B.V
  • Forties Petroleum - ansøger om at blive operatør
  • Mime Petroleum

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Norge venter udbygningsplaner for 125 mia norske kr

Norge åbner for massiv olieefterforskning i Barentshavet

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere