ShippingWatch

Norge venter udbygningsplaner for 125 mia norske kr

Norges olie- og energiminister Terje Søviknes er optimistisk, når det gælder antallet af indleverede udbygningsplaner inden for oliesektoren. Allerede nu er det indleveret flere udbygningsplaner end hele sidste år.

Foto: PR-foto: Statoil

Norges regering mener, at den norske olie- og gasindustri er på vej fremad igen efter en nedtur, der i alt fald har varet et par år.

En af indikationerne på at industrien tror på fremtiden igen, er antallet af udbygningsplaner, som er indsendt til landets Olie- og Energiministerium. I løbet af de første seks måneder af året er der indleveret udbygningsplaner for 44 mia. norske kr., hvilket allerede er en del mere end de 26 mia. norske kroner, der blev indsendt planer for i hele 2016.

Det skriver Sysla.no med henvisning til Stavanger Aftenblad.

Samtidig er forventningerne til hele året høje i regeringen, der lige nu bruger en del tid på valgkampen, blandt andet inden for landets energisektor.

"I år forventer vi at få ti udbygningsplaner til en værdi af 125 milliarder (norske, red.) kroner. Det siger lidt om, at der er arbejde i gang og nye udbygninger på vej, som vil generere både arbejdspladser og store værdier for fællesskabet. Det er en positiv udvikling," lyder det fra Norges olie- og energiminister Terje Søviknes ifølge avisen.

Markant forbedrede olieregnskaber

Forventningen i ministeriet er således, at der inden årets udgang er indsendt udbygningsplaner, der har en samlet værdi på 125 mia. norske kroner.

Hvor meget, der skyldes det kommende valg, der skal afholdes den 11. september, eller hvad der bunder i økonomiske fakta, er svært at sige. Men det er et faktum, at energiselskaberne over en bred kam, ikke kun Statoil men også de øvrige europæiske og amerikanske konkurrenter, har fremlagt halvårsresultater, der viser fremgang og positive bundlinjer.

Statoil omsatte for 30,3 mia. dollars i årets første seks måneder mod 20,9 mia. dollars i den første halvdel af 2016.

Selskabet fremhævede forleden sit driftsresultat, som var mere end tredoblet i forhold til samme periode sidste år og landede på 3,2 mia. dollars mod 0,9 mia. dollars i andet kvartal 2016.

På bundlinjen kunne selskabet notere et plus på 1,44 mia. dollars. I samme periode sidste viste bundlinjen et minus på 302 mio. dollars.

Lundin: Næsten 70 pct af Johan Sverdrup står færdigt i år

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen

Statoil slår forventninger og tredobler driftsoverskud

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere