ShippingWatch

Maersk Drilling indgår fast it-aftale med amerikanere

Maersk Drilling har indgået en fast it-aftale med det amerikanske konglomerat General Electric. Aftalen er en udløber af et pilotprojekt og drejer sig blandt andet om at bruge data til at optimere vedligeholdelse og drift af borerigge.

Maersk Drilling har vekslet et pilotprojekt på it-området i samarbejde med det amerikanske konglomerat General Electric (GE) til en fast aftale.

Det oplyser Maersk Drilling i en meddelelse mandag eftermiddag.

"Ved at udvide aftalen fra et enkelt pilotprojekt vil vi kunne lave fremragende boringer vedvarende, og på den måde vil digitale løsninger have effekt på industrien i multimilliardklassen," siger Tom Schweikert, der er CEO ved GE's marinedivision, GE Marine, i meddelelsen.

Formålet med aftalen er at optimere vedligeholdelsen og driften af Maersks borerigge ved hjælp af big data - indsamling og analyse af enorme mængder data.

Derigennem skal udgifterne til vedligeholdelse også reduceres med op mod 20 pct., og samtidig skal effektiviteten af boringerne øges. Aftalen, der ifølge Maersk Drilling er langvarig og starter senere på året, og omfatter i alt ni borerigge.

Maersk tog kampen op, da hackerne slog til

Maersks kunder kan snart følge kølecontainere

Snabe: Sløv lovgivning kvæler digitaliseringen

 

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere