ShippingWatch

A2Sea siger farvel til topchefen

Dong Energy og Siemens' offshorerederi A2Sea har taget afsked med sin adm. direktør Jens Frederik Hansen. Hans afløser er fundet internet. Rederiet er tidligere meldt på vej til at blive solgt.

A2Sea har med dags varsel fået ny topchef. Den hidtidige adm. direktør Jens Frederik Hansen er blevet afløst af finansdirektør Michael Glavind.

Det oplyser servicerederiet i en meddelelse.

"Efter nøje overvejelse har bestyrelsen konkluderet, at tiden var inde til et skifte i A2Seas ledelse. Bestyrelsen er meget glade for, at Michael Glavind har takket ja til stillingen," siger bestyrelsesformand i A2Sea, Thomas Dalsgaard.

Rokaden kommer efter længere tids udfordringer hos rederiet, der er ejet af Dong Energy og Siemens. I hvert fald lidt endnu.

Adskillige gange har rederiet været meldt tæt på salg, og i slutningen af sidste måned lød det fra den nu forhenværende topchef selv, under en pressetur arrangeret af Danske Rederier, at Dong og Siemens kun ville være ejere "i en måneds tid eller halvanden endnu."

En udmelding, Jens Frederik Hansen flere gange har afvist at kommentere yderligere.

A2Sea har de seneste år været stadig mere udfordret af især de større krav til installationsfartøjer til havmølleindustrien, der er selskabets gebet. I 2016 endte resultatet således med et minus på 221 mio. kr. før skat, mens det året før var på 95 mio. kr. før skat. Samtidig er omsætningen næsten halveret fra godt 1,2 mia. kr. i 2013 til 650 mio. kr. i 2016.

Undervejs har selskabet også afviklet sin kabelvirksomhed, CT Offshore, og skåret medarbejderstaben ned fra 570 til 297 i det seneste regnskab.

CEO: A2Sea bliver snart solgt

Dong regner stadig med at sælge olie- og gasbutik i år

A2Sea forventer "pænt overskud" i 2017

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere