ShippingWatch

Avis: Shell og Statoil udfordrer Dong på havvind

Selskaber som Shell og Statoil satser milliarder af kroner på offshore-vindenergi, skriver Børsen. Der er tale om et område, der ellers har været domineret af danske Dong Energy.

Oliegiganter som Shell og Statoil satser milliarder af kroner på offshore-vindenergi, hvilket er et område, der ellers har været domineret af danske Dong Energy.

Det skriver Børsen.

Shell har oprettet divisionen Shell New Energies, der skal bruge 6 mia. kr. årligt på bæredygtig energi fra 2020, og i Statoil har afdelingen New Energy Solutions kurs mod at sidde på 20 pct. af det statsejede norske selskabs investeringer i 2030.

Samuel Leupold, chef for vindenergi i Dong, er godt klar over, at der kommer store modstandere på banen.

"Har de kompetencerne og den finansielle styrke? Ja, det har de. Og vil de ind på vores marked? Ja, det står nu klart, og derfor tror jeg også, at de vil indtage en rolle på det her marked, og det vil de gøre ved at spille på deres finansielle styrke," siger Samuel Leupold til Børsen.

"Lige nu er der en række forskellige strategier i spil. Nogen er små og hyrer andre ind, og det er de faktisk også succesfulde med. Vi kommer til at se en andre række forskellige strategier i årene frem, hvis industriens potentiale skal indfries," tilføjer han.

Dongs oliesalg kan give tiltrængt boost til Nordsøen

Norske leverandører: Statoil er blevet for magtfuld

Shell leverer "stærkt første kvartal"

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere