ShippingWatch

Analysehus: Risikovilligheden er lav i olieindustrien

Den lave oliepris lægger en dæmper på lysten til investeringer i oliebranchen, viser en rundspørge blandt 170 selskaber i industrien, som Wood Mackenzie har foretaget.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Milligan/

Villigheden til at tage risiko i forhold til nye investeringer er fortsat meget lav i olieindustrien.

Det skriver norske E24 på baggrund af en rundspørge, Wood MacKenzie har lavet blandt 170 aktører i industrien.

"Industrien er meget forsigtig lige nu, og appetitten efter risiko er lav," siger lederen af selskabsanalyseafdelingen, Martin Kelly, i Wood Mackenzie i en pressemeddelelse omkring rapporten.

Det er olieprisens nuværende niveau, der fortsat afholder selskaberne fra at investere, og industrien står ifølge analysehuset over for et udfordrende år. Wood Mackenzie konkluderer, at olieprisen vil holde sig på mellem 50 og 60 dollars i 2017, men det skotske analysehus skriver også, at 75 pct af selskaberne forventer, at olieprisen i 2020 vil ligge i omkring 80 dollars.

Selskaber som Statoil, Maersk Oil og Shell er ellers kommet godt fra start i 2017, hvilket i høj grad tilskrives en højere oliepris set i forhold til samme periode af sidste år samt en reduktion af omkostninger.

Olieforretningen i Maersk buldrer frem

Shell leverer "stærkt første kvartal"

Moody's: Klimapolitik kan ramme oliebranchen hårdt

Statoil løfter resultaterne markant

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere