ShippingWatch

IEA: Tre lande kan forhindre OPEC's planer

OPEC's ønske om at hæve olieprisen kan forhindres af øget produktion fra USA, Nigeria og Libyen. Det skriver det IEA i en ny rapport. Se kort over verdens olieproduktion i første kvartal i artiklen.

Nigeria, Libyen og USA kan egenhændigt spolere OPECs planer om at hæve olieprisen.

De tre lande kan nemlig øge produktionen af olie, og det kan modvirke OPECs ønske om at dræne verdens olielagre, vurderer skriver det Internationale Energi Agentur (IEA) i en ny rapport.

Særligt USA holder resten af verdens olieproducerende lande et vågent øje med, skriver IEA, som forventer, at landet fortsat vil producere masser af skiferolie, som presser prisen på markedet.

I rapporten skriver IEA, at USA formodentligt øger sin produktion med 345.000 tønder om dagen i år.

Nigeria og Libyen er man opmærksomme på af andre årsager. På grund af konflikter i landene har de hidtil været fritaget fra nogle restriktioner i forhold til produktion, skriver IEA i rapporten. Derfor er de en sort hest, som pludselig kan øge deres produktion.

Libyen har meldt ud, at de regner med at producere over en mio. tønder olie om dagen i august. I april producerede det konfliktramte land 550.000 tønder olie om dagen, hvilket er godt over en mio. tønder under niveauet fra 2011 – før det arabiske forår.

Nigeria er ligesom Libyen ramt af intern uro, der har sendt olieproduktionen ned på et niveau svarende lidt 1980’erne. I april producerede de 1,38 mio. tønder olie om dagen, hvilket er en mio. tønder færre end samme tidspunkt sidste år.

Store olielande vil forlænge aftale om produktionsloft

Lagerfald sender oliepriserne op

Spekulanterne tror mere på skiferolie end på Opec

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere