ShippingWatch

Pacific Drilling venter bedring efter stort minus

Boreskibsselskabet kommer ud af årets første kvartal med en kraftigt reduceret toplinje og en bundlinje, der viser et minus på 99,8 mio. dollars. Selskabet forventer bedre efterspørgsel i markedet allerede i år.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria

Pacific Drilling, der opererer en flåde af syv boreskibe, kommer ud af årets første kvartal med store fald på såvel top- som bundlinje.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, der viser, at omsætningen næsten blev halveret til 105,5 mio. dollars mod 205,4 mio. dollars i samme periode af 2016. At omsætningen faldt skyldtes primært, at et fartøj, Pacific Scirocco var uden beskæftigelse igennem kvartalet, mens et andet fartøj fuldente sin kontrakt i januar 2017.

Ligesom i samme periode sidste år blev det i de første tre måneder af 2017 til et nyt underskud på bundlinjen. Men hvor nettotabet i første kvartal sidste år lød på 2,5 mio. dollars, så udgjorde tabet denne gang 99,8 mio. dollars.

Selskabet fremhæver dog, at man har formået at reducere de generelle og administrative omkostninger (G&A) med 82,9 mio. dollars, hvilket er en reduktion på 11,9 pct. i forhold til sidste år.

"Vi leverede endnu et kvartal med solid operationel performance med en omsætningseffektivitet på 98 pct., og vil fortsætte med at drage fordel af stærk omkostningsstyring," udtaler CEO Chris Beckett i meddelelsen, der med omsætningseffektivitet henviser til den aktive flåde.

Selvom markedsbetingelserne fortsat er svære, så har Pacific Drilling dog oplevet "en stigning i tilbud og forespørgsler i forhold til 2016" ifølge CEO'en.

"Det understøtter vores tidligere udmeldte forventning om, at efterspørgslen vil forbredes igennem 2017, som delvist udligner øget udbud fra rigge, der kommer af kontrakt, hvilket vi i sidste ende tror vil føre til forbedret udnyttelse i 2018," udtaler CEO Chris Beckett i meddelelsen.

Pacific Drilling ramt af nigeriansk valutasmæld

Oplagt boreskib koster i Pacific Drilling-regnskab

Seadrill sælger rigge for 225 mio dollars

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere