ShippingWatch

Siem Offshore ændrer 2016-regnskab efter brasiliansk tab

Offshorerederiet ændrer regnskabet for 2016 efter et tab på 60,3 mio. dollars i datterselskabet Siem Brazil på grund af svækket valuta og tabte kontrakter.

Foto: Siem Offshore

Norske Siem Offshore har justeret regnskabet for 2016, efter at offshorerederiet har registreret et tab på 60,3 mio. dollars, svarende til 419,9 mio. kr., i det brasilianske datterselskab Siem Brazil.

Det oplyser det norske rederi i en meddelelse til Oslo Børs. Her fremgår det, at Siem Offshore efter regnskabsreglerne IAS 39 tager tabet på foregående års valutasvækkelse i landet samt ophævede kontrakter på rederiets fartøjer.

Datterselskabet Siem Brazil har benyttet sig af en hedging-strategi, hvor datterselskabet har bygget skibe i Brasilien, hvor indtægter nomineret i dollars fra specifikke fartøjer og relaterede kontrakter blev matchet med gælden opgjort i dollars.

En svækket valuta i Brasilien - hvor den brasilianske real er blevet devalueret fra 2,6 real til 4 real overfor dollaren - samt at olieselskabet Petrobras har ophævet flere kontrakter for rederiets fartøjer, der indgik i strategien har dog betydet, at Siem Offshore har konkluderet, at det var usandsynligt, at den akkumulerede saldo naturligt ville vende sig igen gennem selskabets operationer.

Tabet registreres efter, at Siem Offshore præsenterede de foreløbige regnskabstal for 2016 23. februar i år. Derfor må selskabet nu revidere tallene, så nettotabet, der kan henføres til aktionærer nu lyder på et minus på 142,4 mio. dollars mod tidligere udmeldt 82,1 mio. dollars.

Siem-ejer tilbyder at købe obligationer

Siem Offshore vil forlænge milliardlån

Siem Offshore forventer overkapacitet flere år frem

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere