ShippingWatch

Medie: Omstridt russer byder på Dongs olieforretning

Ifølge Børsen har oligarken Mikhail Fridman, der før er blevet nægtet ejerskab af britisk olie, lagt et højt bud ind på Dongs olie- og gasforretning, der kan presse andre bydere som Maersk.

Den russiske oligark Mikhail Fridman har lagt høje bud på Dong Energys olie- og gasforretning. Men oligarken er kontroversiel og er før blevet nægtet ejerskab af britisk olie, skriver Børsen.

Det er gennem sit olieselskab DEA, at Mikhail Fridman har lagt høje bud på olie- og gasforretningen. Det erfarer Børsen fra flere kilder med indsigt i forløbet.

Kilderne fortæller, at Mikhail Fridman og DEA's bud er så høje, at de har lagt pres på andre interesserede købere, herunder A.P. Møller-Mærsk, der har forhandlet om at fusionere Dongs olie- og gasforretning med Maersk Oil.

"Han lægger nogle høje bud ind på Dongs aktiver, hvilket skaber nogle forventninger. Han er på mange måder på banen, og det gør, at billedet er blevet lidt anderledes," siger en kilde til avisen

Russerens bud skulle angiveligt være 25 procent højere end nogle af de andre bud, som Dong har modtaget. Mikhail Fridman er i disse år meget aktiv i olieindustrien gennem sin kapitalfond, Letterone, der købte DEA i 2015.

Han er dog grundet sin status som russisk oligark og en forhistorie med en række retslige efterspil om kontrollen over flere selskaber en særdeles kontroversiel figur.

Topboss: Dong er endnu ikke, hvor det skal være

Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier med speciale i Rusland, forklarer, at Mikhail Fridman er en af de få oligarker, som ikke har blandet sig i det politiske system under Putin i Rusland.

"Men de er alle sammen en lille smule kontroversielle, for det er stadig lidt "the wild west" i Rusland. Det er meget svært for en som ham at klare sig i så lang tid uden også at skulle levere noget til gengæld en gang imellem. Den russiske stat kan ramme dem hårdt, så de er alle sammen en smule flossede i kanten," siger Flemming Splidsboel Hansen.

Avis: Storbank tror på oliebryllup mellem Dong og Maersk

Medie: Ineos mulig køber af Dongs olieaktiviteter

Skotsk Dong-bejler lufter opkøbsappetit

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere