ShippingWatch

De største norske banker lider mest efter oliekrise

De største norske banker er hårdest ramt af problemerne i offshorebranchen, mens de mindre banker ikke samlet set fik tab sidste år, skriver Aftenposten.

Olieprisens fald, offshorerederiernes krise og leverandørernes problemer i Norge er gået hårdest ud over de største af de norske banker.

En opgørelse foretaget af det norske finanstilsyn viser ifølge Aftenposten, at de otte største norske banker i 2016 sammenlagt fik et resultat, der var syv mia. norske kroner mindre end året før.

"Storbanker som DNB, Nordea og nogle af de store distriktsbanker står for størstedelen af udlån til virksomheder i offshorebranchen. Øgede hensættelser på tab i den type forretningen gjorde, at det totale udlånstab for de banker blev øget i fjor," siger chef for Finanstilsynet Morten Baltzersen til Aftenposten.

Til forskel fra de store banker, går det bedre for de små og mellemstore norske banker. Af opgørelsen fra det norske finanstilsyn fremgår det, at de 24 mellemstore og 95 mindre norske banker øgede det samlede overskud med fem mia. norske kroner sidste år.

 

DNB: Større selskaber og lavere priser er vejen frem i offshore

Shippingprofiler vil fylde hullet efter bankerne op

Danske Bank og DNB ramt af olienedtur i 2016

Forsiden lige nu

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere