ShippingWatch

Olieselskab har overskud men negativ egenkapital

Et lille plus på bundlinjen giver håb for det pressede olieselskab Atlantic Petroleum, som også forventer et positivt resultat i 2017.

Det så sort ud for Atlantic Petroleum i slutningen af 2015, hvor selskabet præsterede et underskud på 834 mio. kr. før skat, og 2016 startede med en betalingsstandsning som en af flere dårlige nyheder.

Men året er alligevel endt med sorte tal på bundlinjen takket være tilbageførsler af tidligere nedskrivninger samt en positiv skattepost.

Det fremgår af Atlantic Petroleums årsregnskab for 2016, hvor der blev skabt et resultatmæssigt nettooverskud på 12,4 mio. kr. - selv om omsætningen kun var på 10,2 mio. kr. Antallet af medarbejdere blev reduceret til i gennemsnit 14 i 2016 fra 26 året før.

Selskabet har måttet sælge flere af sine ejerandele i oliefelter, og der er flere handler på vej, blandt andet i Orlando-feltet.

Til gengæld er egenkapitalen fortsat negativ med 83 mio. kr., der er uafklarede forpligtelser til lukning af oliefelter i Storbritannien, og produktionen er i øjeblikket helt nede på 0.

Atlantic Petroleum venter dog at kunne levere et positivt resultat igen i 2017, trods at året formentlig igen ikke vil byde på olieproduktion for det færøske selskab. Det er blandt andet lukningen af Orlando-salget og en forventet skatterefusion fra Norge, der skal trække op.

Ben Arabo er selskabets CEO.

Atlantic Petroleum sælger kvart oliefelt for fremtidige procenter

Atlantic Petroleum sætter punktum for salg af norske aktiviteter

Atlantic Petroleum får fjernet operatør på oliefelter

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere