ShippingWatch

Medie: Jobfest efter Nordsøaftale er rent gætværk

Nordsøaftalen er blevet udråbt som en til jobfest, men præcis hvor stor den fest bliver, er åbenbart ingen der ved.

På Twitter har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skrevet, at Nordsøaftalen vil sikre tusindvis af arbejdspladser. Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V), har jublet over de 4.000 arbejdspladser, som DR og JydskeVestkysten har skrevet, at aftalen vil kaste af sig. Men reelt set ved ingen, hvor mange arbejdspladser aftalen medfører.

Det skriver Ingeniøren.

Ingeniøren har spurgt Finansministeriet, Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Men ifølge dem findes der ikke beregninger på omfanget af ny beskæftigelse som følge af aftalen. Borgmesteren i Esbjerg henviser til Esbjergs Erhvervsudvikling, der heller ikke ligger inde med konkrete beregninger bag tallene og i stedet til parterne bag aftalen.

Det efterlader Mærsk tilbage. Her lyder svaret fra presseafdelingen i Maersk Oil, "at genopbygningen af Tyra Feltet, samt andre aktiviteter i Nordsøen, kan generere flere tusinde job," skriver Ingeniøren.

Manglen på et konkret svar får mediet til at konkludere, at det er uvist hvor mange arbejdspladser, Nordsøaftalen vil kaste af sig, og om det i givet fald bliver dansk arbejdskraft, kan kun tiden vise.

Olieselskaberne sprang fra Nordsø-aftale i sidste øjeblik - og fik lempeligere modregning

Nordsøaftale åbner for dobbeltjackpot til Maersk

Nordsøaftale understøtter Maersk Oils vækstplaner

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere