ShippingWatch

Avis: Dong og Siemens er tæt på at sælge A2Sea

Dong Energy og Siemens Windpower er tæt på at finde en køber til det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller. Det erfarer Berlingske Business. Køberen vil sandsynligvis være et andet shippingselskab, fortæller kilder til avisen.

Det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller, kan snart blive solgt.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger er de to ejere, Dong Energy og Siemens Windpower, tæt på at sælge specialrederiet, som de har ejet i fællesskab siden 2009.

Avisen skriver mandag, at de to partnere har gennemført en budrunde i februar, og at man nu overvejer tilbuddene fra interesserede købere.

Prisen skulle ligge et sted mellem 200 og 250 mio. dollars, mens alt tyder på, at selskabet vil blive solgt til et shippingselskab. Blandt de sandsynlige købere er Fred Olsen, MPI Offshore, Vroon og Deme Group. Det oplyser kilder til Berlingske Business.

Dong Energy og Siemens Windpower har angiveligt ledt efter en køber til rederiet siden forsommeren. Først med hjælp fra Deutsche Bank og siden med FIH Partners, som nu står for salget, skriver avisen.

Ifølge avisen vil ejerne af med A2Sea, fordi rederiets skibe ikke længere kan opfylde de krav, som opsætningen af selskabernes havvindmøller stiller.

A2Sea blev etableret i 2000. Sidste år havde selskabet et underskud før skat på 221,2 mio. kr. mod et minus på 94,9 mio. kr. før skat i 2015.

A2Sea ud med underskud for andet år i træk

Siemens vælger A2Sea til britisk storpark

Næsten alt gik galt, da stormen sendte Dongs vindmølleplatform mod havets bund

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere