ShippingWatch

Storsatsende nyt rigselskab på jagt efter topfolk

Det nyoprettede Borr Drilling, der for få dage siden meddelte, at selskabet vil købe 15 Transocean-rigge, er på udkig efter 21 folk til ledende stillinger, skriver Dagens Næringsliv.

Rigselskabet Borr Drilling, der tidligere i denne uge meddelte, at selskabet vil købe 15 Transocean-rigge, gør nu klar til at ruste markant op på medarbejdersiden i et selskab, der pt. tegnes af en ledelse på to medlemmer og en bestyrelse - heriblandt Tor Olav Trøim, tidligere vice president i John Fredriksens Seadrill.

Dagens Næringsliv skriver på baggrund af en annonce i brancheavisen Upstream, at Borr Drilling er i markedet for at ansætte 21 personer til ledende stillinger. Blandt andet leder selskabet efter en finansdirektør og kommerciel direktør.

"Dette er en unik mulighed for at bygge et selskab op fra bunden, og et selskab som har en spændende ejersammensætning, og i vores øjne gode 'assets' og en stærk kapitalstruktur," siger Borr Drillings CEO Rene Magnus Lundetræ til Dagens Næringsliv.

De 15 rigge, som Borr Drilling vil købe af Transocean, er såkaldte jack-ups. Rigselskabet har ligeledes købt to rigge af det amerikanske rigselskab Hercules Offshore.

Borr Drilling er etableret af de to tidligere topfolk i John Fredriksens forretningsimperium, Tor Olav Trøim og Fredrik Halvorsen. De sidder begge i bestyrelsen, der har Erling Lind som formand. Udover Rene Magnus Lundetræ som CEO udgøres Borr Drillings ledelse indtil videre også af COO Svend Anton Maier.

Begge har ligeledes en fortid hos Seadrill.

Norsk selskab i kæmpehandel med 15 borerigge

Tidligere Seadrill-direktør har ikke talt med Fredriksen i flere år

Fredriksen skyder på tidligere ledelse i Seadrill

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere