ShippingWatch

Irak øger eksport af olie i februar

Irak har indtil videre øget antallet af olietransporter i februar på trods af Opec-aftalen om at skære i olieproduktionen. Det skriver Bloomberg.

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

På trods af at Irak som medlem af Opec er med i en omfattende aftale om at reducere olieproduktionen, er de irakiske forsendelser af olie steget med 3 pct. i den første halvdel af februar, skriver Bloomberg News.

Således steg eksporten til 3,93 mio. tønder om dagen i de første 15 dage af februar, hvilket er 122.000 tønder mere end gennemsnittet for hele januar, viser data som Bloomberg har indsamlet. Forsendelser fra den sydirakiske havn Basra steg med ti pct., mens salget i den nordlige del af landet steg med 13 pct.

Opec-landene indgik i slutningen af sidste år en aftale om at sænke produktionen af olie med 1,2 mio. tønder om dagen i den første halvdel af 2017. Det fik efterfølgende 11 lande, der ikke er medlemmer, til at følge op med en aftale om at sænke deres produktion med sammenlagt 600.000 tønder.

Som led i Opec-aftalen har Irak, organisationens næststørste producent, forpligtet sig til at sænke produktionen med 210.000 tønder fra et niveau på 3,91 mio. tønder, som landet dagligt pumpede op i oktober sidste år.

Avis: Opec udviser overraskende stærkt sammenhold

Oliespekulanter glæder sig over solid Opec-aftale

Analyse: Oliespekulanter har aldrig haft det nemt

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere