ShippingWatch

Noreco overvejer nyt mia-krav i strid om Siri-platform

Norske Noreco kan være på vej med endnu et krav i milliard-størrelsen, efter at selskabet allerede har vundet første runde i sagen om den skadede Siri-platform ved Sø- og Handelsretten i København.

Foto: DONG

Det norske olieselskab Noreco overvejer at anlægge endnu en erstatningssag i forlængelse af sagen om den skadede Siri-platform i Nordsøen, som selskabet vandt ved Sø- og Handelsretten i København i december sidste år.

Dengang havde selskabet sagsøgt en række forsikringsselskaber for 513 mio. dollar, eller hvad der svarer til ca. 3,6 mia. kr. – inklusive renter – for tabt produktion fra Siri i årene 2009-2010 som følge af revner i platformens undersøiske struktur.

Den sag vandt Noreco over en række forsikringsselskaber som bl.a. Allianz Global Corporate & Specialty og Zurich Insurance Public Limited Company, idet retten påpegede, at "Noreco fik derfor medhold i alle de rejste krav om henholdsvis udgifter til driftstab (olieproduktionstab) samt udgifter til midlertidig og permanent reparation af platformen, bortset dog fra enkelte udgiftsposter, der ikke fandtes "rimelige" og derfor kunne afvises efter policens bestemmelse om tabsopgørelse," som det hed i en meddelelse.

Nu kan det ifølge Dagens Næringsliv ende med et nyt erstatningskrav, der er i samme størrelse som sidst. Inden for nogle uger afgøres ankesagen angiveligt, og hvis den igen falder ud til Norecos side, kan der være endnu et krav undervejs for indtægter, som olieselskabet mener, det har tabt på den manglende produktion fra feltet.

"Vi har tabt Siri-platformen og alle dens forretningsmuligheder. Når det viser sig, om forsikringsselskaberne dømmes på alle punkter, er det klart, at vi må se, om vi har krav på erstatning. Det er i størrelsesorden 500 millioner dollars," siger direktør Riulf Rustad i Noreco til avisen.

Det beløb er sammensat af 200 mio. dollars, som selskabet angiveligt har betalt til sine partnere, og 300 mio. dollars, fordi Noreco måtte sælge sin andel i Siri i 2011 for 13 mio. dollars.

Noreco vinder millardsag om Siri-erstatning

Nu starter Norecos milliardopgør mod forsikringselskaber i Danmark

13 olieselskaber må lede efter olie i det nordlige Norge

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere