ShippingWatch

Olielobbyist kan ikke forklare tal bag påstået gevinst til den danske stat

Ifølge en analyse udarbejdet for olieindustrien står Danmark til en gevinst på 238 mia. kr., hvis regeringen letter skattevilkårene i Nordsøen.

238 mia. kr. i Nordsøen står der med versaler i en pressemeddelelse fra olieindustriens interesseorganisation. Alt hvad Danmark skal gøre er ifølge Olie Gas Danmark, at "justere de økonomiske rammebetingelser for Nordsøen".

Pressemeddelelsen støtter sig til en analyse fra firmaet Damvad Analytics, der har kørt tal leveret fra olieselskaberne igennem statens økonomiske regnemodel, ADAM. Men intet sted i den 10 sider lange rapport står der et eneste konkret ord om eller eksempel på de tal, der er kørt igennem regnemaskinen og har givet regeringen det gyldne tilbud: "Sænk skatten i Nordsøen, og staten vil blive 238 mia. kr. rigere over de næste ti år".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs