ShippingWatch

Minister kræver dansk redegørelse om Maersk-forlis

Den franske miljøminister Ségolène Royal har sendt et brev til den danske regering, hvori hun kræver, at Danmark udarbejder en redegørelse om forliset af de to Maersk-skibe, som sank ud for Frankrigs kyst.

Den franske miljøminister og tidligere præsidentkandidat Ségolène Royal går nu ind i sagen om de to Maersk-skibe, som sank ud for Frankrigs kyst kort før jul.

I et brev til den danske regering kræver hun, at Danmark udarbejder en redegørelse om forliset af de to skibe fra Maersk Supply Service, som gik ned 22. december.

De to skibe sank, da de blev slæbt efter en tredje båd på vej til ophugning i Tyrkiet. De ligger nu på havets bund på omkring 140-155 meters dybde, hvor de første meldinger lyder på, at de vil blive liggende.

Ministerium bekræfter fransk brev om forliste Maersk-skibe

Ségolène Royals krav om en undersøgelse kommer efter, at den franske miljøorganisation Mor-Glaz har sendt et brev til ministeren, hvori den hævder, at skibene indeholdt store mængder brændstof, da de sank. Derfor vil de have skibene fjernet fra havbunden.

Maersk har hele tiden fastholdt, at de to skibe, Maersk Shipper og Maersk Searcher, var renset for dieselolie og smøreolie. Den franske kystvagt har dog meddelt, at der er observeret tegn på forurening på havets overflade, senest 2. januar.

Derfor har kystvagten bedt Maersk Supply Service om at fremlægge en rapport om skibenes tilstand, som skal afleveres 1. februar. Kystvagten har desuden bedt om at se alle relevante tilladelser.

Brevet fra Ségolène Royal er sendt for en uge siden. Det er uklart, om det er sendt til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen eller erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Den Maritime Havarikommission er allerede i færd med at opklare årsagen til forliset af de to skibe og skal nu beslutte om der er behov for at udarbejde en offentlig havarirapport. Maersk har desuden oplyst, at man samarbejder fuldt ud med den franske kystvagt.

Forliste Maersk-skibe fundet ud for Frankrig

To Maersk-skibe er sunket ud for Frankrig

Stort olieudslip efter containerkollission i Malaysia

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere