ShippingWatch

Nu skruer Saudi-Arabien ned for olieproduktionen

Verdens største olieeksportør producerer for øjeblikket på det laveste niveau i 22 måneder. Samtidig vil man overveje at skære yderligere i produktionen.

Foto: Ronald Zak/AP/Polfoto

Der bliver produceret under ti mio. tønder olie fra de saudiarabiske oliekilder per dag. Samtidig vil man overveje at skære yderligere i produktionen i løbet af de kommende seks måneder.

Det siger Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, til Bloomberg News, på en energikonference i Abu Dhabi.

Verdens største olieeksportør producerer for øjeblikket på det laveste niveau i 22 måneder. Og samlet har man med de øvrige Opec-lande aftalt at skære 486.000 tønder olie om dagen til 10.058.000 tønder per dag.

"Olieproduktionen nu er under ti mio. indtil videre," siger energiministeren.

Det næste officielle møde i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, holdes i maj i Wien. Opec-landene mødes senere i denne måned med en række olieeksporterende lande - også i den østrigske hovedstad - for at se, om aftalen om et produktionsloft holder ved. Mødet finder sted 22. januar.

Aftalen om at skrue ned for oliehanerne blev sat i kraft 1. januar og skal vare frem til juni. Dermed håber man, at markedet genfinder balancen, så der er sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel.

Torsdag eftermiddag stiger en tønde Nordsøolie til 56,10 dollar per tønde mod 55,25 dollar onsdag klokken 17.

Analysehus: Oliepris afhænger af Trump og Opec-aftale

Høje oliepriser trods stigende lagre

Libyen truer Opec-plan

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere