ShippingWatch

Aker Solutions må fyre hundredevis af ansatte

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan. Det er primært i Norge, Storbritannien og Indien, skriver flere medier.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Det norske olie-og gasserviceselskab, Aker Solutions, der leverer produkter, systemer og services til olie- og gasindustrien, skal skære 650 job på globalt plan primært i Norge, Storbritannien og Indien.

Det skriver flere medier med baggrund i en melding fra Offshore.no.

"I Norge vil det kunne påvirke 170 job på Subsea-service anlægget i Ågotnes og dertil muligvis 100 stillinger på Akers værft i Egernsund," oplyser kommunikationschef Bunny Nooryani.

Den store offshoreleverandør, der kontrolleres af den norske rigmand og reder Kjell Inge Røkke, kom ud af tredje kvartal 2016 med et markant lavere resultat end i samme periode år før. Bundlinjen landede på 120 mio. norske kroner mod 205 mio. norske kroner i samme kvartal sidste år.

Omsætningen faldt tilsvarende til 5,9 mia. norske kroner fra 7,4 mia. norske kroner i tredje kvartal 2015.

Aker Solutions' forretning står og falder med olie- og gasselskabernes investeringslyst, og her ser det fortsat svært ud på det norske marked især i Nordsøen.

"Udsigterne for olieservice ser stadig svære ud. Der er nogle tegn på bedring, og oliepriserne ventes at stabilisere sig på et højere niveau i 2017," lød det i oktober fra Aker Solutions, der som noget positivt pegede på, at industriens omkostningsreduceringer virker.

Samlet har Aker Solutions 13.000 ansatte fordelt på 20 lande.

Ukendt aktionær køber op i Farstad Shipping

Medie: Aker vil købe norsk felt af ExxonMobil

Aker Solutions skal hente indtjening uden for Norge 

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs